domingo, mayo 19, 2024

Galibier Legal analiza 4 posibles casos en los que se plantean conflictos con empleados y qué dice la ley al respecto

Fecha:

[ad_1]

Durant la vida de les empreses existeix el risc de que es produeixen diferents situacions conflictives amb els empleats, per això, saber com actuar davant cada cas és imprescindible per reduir exponencialment el dany a la imatge corporativa.. Per ello, Galibier Legal, Boutique de Derecho Laboral, recomana al empresario cómo actuar ante cuatro posibles casuísticas no colectivas.

  1. Empleat/a que difama a l’empresa a la seva sortida.

Abans d’una situació provocada per un empleat, que pretendre repercutir molt negativament sobre la imatge pública de l’empresa per generar rechazo. Què pot fer l’empresari al respecte? ¿Puede defenderse y bajo qué ley debe ampararse?

La normativa que protegeix el secret comercial i la informació confidencial de l’empresa té com a objectiu protegir l’interès econòmic que assegura el negoci i evitar la competència desleal que aquesta revelació podria afectar la capacitat de l’empresa posant en risc la seva sostenibilitat.

Per ello, encara que la persona treballadora no hagi firmat una clàusula de confidencialitat, i siendo la seva firma recomanable, tindrà d’igual forma l’obligació legal de reserva de la informació confidencial que hagi pogut obtenir com a empleat/a de la companyia, mentre que dicho secret estigui en condicions d’aportar un valor econòmic.

En primer lloc, dicha revelació constituye una transgresió clara de la bona fe contractual, que és susceptible de menyspreu disciplinari al amparo de la disposició a l’article 54.2.d.

En aquest cas, adopció prèvia de cap tipus de mesura, salvo apartar temporalment de les seves funcions a l’infractor, l’empresa haurà de realitzar una investigació per averiguar la gravetat dels fets aconseguits. Si es constata que realment ha cometido un delit contra l’empresa, aquesta té en el seu poder diverses vies.

En aquests dos últims anys de pandemia, l’empresari ha tingut que lidiar amb força freqüència amb temes de les persones treballadores per assistir al treball amb motiu de risc de contagio deCovid-19. Però, ¿és possible que un treballador pugui negar-se a acudir al treball per contagiar-se del coronavirus?

  • L’empresari té que complir amb les obligacions en matèria de prevenció de riscos laborals, així com aquelles mesures que la legislació imposa, en els centres de treball per evitar el contagi, per tal que una persona treballadora no podrà negar-se, en tal cas, a acudir al seu lloc de treball amb el simple argument subjectiu de tenirle temor al Covid-19m, salvo que pudiera aportar una major justificació, com per exemple acreditació mèdica de padecer una situació d’especial vulnerabilitat.

En el supuesto cas de que, la persona trabajadora, se niegue a acudir y no presente justificación médica de padecer una patología grave que suponga que acudir al centro de

  • treball supone un risc per a la seva salut, l’empresa podrà procedir a realitzar un despido disciplinari per absències injustificades. Així ho ha interpretat el Tribunal Superior de Justicia de Madrid a la sentència nº 518/2021 de data 30 de juny de 2021, i que va confirmar el passat 06 de desembre de 2021.

En definitiva, Galibier Legal analítiques qüestions que generen problemes i conflictes en el sector empresarial però que, gràcies a un bon assessorament legal, poden ser resueltes de manera privada, ràpida i eficient, i sense perjudicar a la imatge corporativa.

[ad_2]

Comparte

Actualidad

Te puede interesar
Relacionado

Cómo afectará la Ley Crea y Crece a los diferentes colectivos profesionales

La factura electrónica será obligatoria en España. Pero ¿a...

¿Cómo se procede en una investigación infidelidad?, por CTX Detectives

Hoy en día, la infidelidad en la pareja, o...

Mejorar los equipos mediante la digitalización; Caso de HRLOG

En el mundo empresarial actual la gestión eficiente de...