domingo, septiembre 29, 2024

PACARI, un modelo de comercio justo con el cacao, que fortalece el trabajo de la mujer

Fecha:

[ad_1]

Xocolata orgànica i sostenible, l’única empresa al món que treballa amb cacao biodinàmic i, sense embargo, PACARI és molt més que naturalesa i respecte pel medi ambient. També promueve el comerç just i treballa per el desenvolupament social i econòmic de les comunitats de agricultors de petita escala, on les dones juegan un rol fonamental. El cultiu tradicional del cacao a l’Equador ha estat associat al seu treball a les zones rurals del país reconeixent el fruit que creix en els boscos amazònics. Sin duda, es una de las grandes fortalezas que ha portat a PACARI a l’èxit internacional i amb quiens vol compartir i celebrar el Dia Internacional de la Mujer.

Així, per a Carla Barboto, cofundadora i CEO de PACARI, “la visió femenina aporta un sentit més humà als negocis i generar relacions més equilibrades. Las mujeres de América Latina demuestran cada dia, amb el seu treball, les seves grans virtuts per manejar recursos i distribuir-los de forma més justa i equitativa en les seves famílies i comunitats. De este modo, y solo así, es posible cerrar algunas brechas que aún siguen pendentes. Constituyen el balanç positiu que fa que les empreses logren tots els seus objectius sense perdre calidez, cercanía y, sobre tot, passió”. En l’actualitat, PACARI treballa a l’Equador amb més de 4.000 famílies de petits productors en la participació de la dona rural és determinant. A més, també ho son cerca del 60% de la plantilla de la marca.

Junto a totes elles, i sota la filosofia del árbol a la barra, PACARI ha creat un sistema que no sol aposta per la conservació del medi ambient, sinó que també afavoreix la creació d’un cercle virtuós entre camp i mercat, aportant múltiples beneficis a tota la cadena de valor. Amb solucions concretas davant d’alguns dels principals problemes ambientals i, sobre tot, socials a través d’un producte responsable i únic al mercat. Xocolates orgànics, biodinàmics i amb alt percentatge de cacao, compromès amb la naturalesa i la salut dels consumidors i que promueve el comerç just.

Tres iniciativas de Pacari per reduir la bretxa de gènere a l’Equador a través de la xocolata
Un model de negoci més igualitari que a més té gran influència en el seu desenvolupament i creixement personal. Així, “amb els ingressos derivats del Comerç Just del cacao amb el que es elaboran els bombons PACARI i contribueix també a facilitar un millor accés per a totes les dones de l’entorn rural a l’educació, salut, alimentació i, per tant, al bienestar familiar”, añade Carla Barboto. A més, per seguir reduint encara més la bretxa de gènere a l’Equador, la marca ha posat en marxa algunes iniciatives que fomenten un millor i més adequat reparto dels recursos econòmics. Algunas tan sencillas com reduir el pes dels sacs a la meitat, el qual permet que més dones puguin transportar-se i participar en la comercialització de la cosecha.

Hasta hace tan solo uns años los pesados ​​costales de más de 100 kilogramos eren carregats exclusivament per homes. Això va canviar al reduir el pes del quintal, el que no només va millorar les condicions de treball mitjançant un millor control de l’esforç, sinó que ara les dones poden dur el seu cacao i vendre’ls a un preu competitiu i aconseguir no sol una major diversificació del treball, sinó que s’ha comprovat que, al ser ellas quienes han rebut els ingressos, aquests són distribuïts directament en el bé estar de les famílies.

A més, PACARI incorpora múltiples productes agrícolas silvestres i natius dels Andes com a mortí, rosa o uvilla, amb els que l’empresa incentiva nous models de producció orgànica sostenible a les comunitats de la serra, costa i amazonia ecuatoriana. Allí, més de 100 dones se suman a una activitat productiva que abarca des del cultiu i la recol·lecció fins al secat dels fruits. Cultius i treballs més diversos per a la dona en diferents zones del país.

La major participació de dones en els processos de producció incrementa els seus oportunitats de creixement econòmic amb un impacte visible en el desenvolupament de les comunitats locals. Per tots aquests motius, PACARI ha estat reconegut com empresa B Corp El millor per al món, pel seu compromís com a agent de canvi i model de negoci, ha prioritzat el bienestar social, ambiental i econòmic de tota la cadena de valor davant la rendibilitat del negoci a curt termini. Un model exitoso que ha estat estudiat com a cas d’èxit en la Universitat de Harvard.

[ad_2]

Comparte

Actualidad

Te puede interesar
Relacionado

Mapa de Talento transforma la identificación y el desarrollo de habilidades en la era digital

El talento humano ha sido por generaciones el aspecto...

AleaSoft; El Futuro del Mercado Eléctrico en España; Baterías, Hibridación y Rentabilidad

El mercado eléctrico se enfrenta a una revolución energética...

ERP Power Week, el evento imprescindible para la transformación digital de la empresa

En un entorno empresarial que avanza rápidamente hacia la...