martes, enero 7, 2025

Más de dos tercios de los consumidores quieren que su institución financiera sea más sostenible en el futuro

Fecha:

[ad_1]

Més de dos tercios (67 %) dels consumidors globals volen que el seu banc o institució financera sea més sostenible en el futur, segons ‘Is the grass greener on the sustainable side?’, un nou informe de Mambu, plataforma de banca en la núvol. La companyia ha encuestado a més de 6000 consumidors en tot el món per conèixer la seva opinió sobre les finances verdes i com els influeix a l’hora d’escollir un proveïdor bancari. L’informe indica que, si bé la majoria està a favor de les opcions financeres més verdes com les hipoteques ecològiques o criptomonedes sostenibles, els consumidors tenen poca confiança en els principis de sostenibilitat de les marques que operen en aquest mercat.

Entre les conclusions, destaca que per al 38% dels enquestats espanyols, l’accés a opcions de finançament verd és més important que fa cinc anys; el 87% de los clientes españoles afirma estar más satisfechos amb els serveis financers ecològics que amb els tradicionals; i el 73 % dels consumidors espanyols creen que la seva entitat financera real realitza accions de greenwashing.

Per un altre costat, l’informe també senyala que només dos de cada cinc consumidors piensan que el seu banc o proveïdor financer actual comunica clarament els seus compromisos de sostenibilitat, i que el 37 % sap quins compromisos climàtics ha anunciat públicament o amb els que s’han compromès.

També existeix confusió en torn a què són exactament les «finances verdes». Más de un tercio (35 %) de los consumidores globals no entiende completamente la diferencia entre las finanzas verdes (un producte que ha estat dissenyat per protegir el medi ambient o per gestionar els impactes de les finances i les inversions en el medi ambient) i las finanzas éticas (aquelles que tienen en cuenta no solo los rendimientos financieros, sino también los factores ambientales, sociales y de gobernanza). Esta situació indica la necessitat d’una major educació i comunicació dins de la indústria.

L’aposta per unas finances verdes encara no és una tendència general. Un poc més d’una cuarta part de los consumidors encuestados a tot el món han fet un ús d’un producte o servei bancari sostenible. De ellos, la gran mayoría (84%) va mostrar més satisfet amb aquests serveis que amb els productes bancaris tradicionals.

Quan se les preguntó què entendían per “finances verdes”, les definicions més populars per a la gent a Espanya era que son “organizaciones y proyectos de financiación que tienen un impacto positivo en el planeta” (35%); “demostrar un fuerte compromiso con la sostenibilidad y los objetivos ambientales, sociales y de gobernanza (ESG)” (31%); i “tener baixes emissions de carboni i recolzar l’ús de materials ecològics” (26%).

Les conclusions de l’informe també assenyalen que els consumidors volen que els bancs siguin més transparents i tinguin major poder per demanar les responsabilitats. Casi un 60% voldria tenir més control sobre com i on invertirà el seu diners, i que fora en línia amb els seus valors personals. Mientras tanto, a más de la mitad (55 %) li agradaria poder opinar sobre els tipus de productes i serveis financers sostenibles que la seva institució financera pensa desenvolupar en el futur.

Segons Anna Krotova, directora de Sostenibilidad de Mambu, “nuestro informe muestra que los consumidores busquen cada vez más formas de tomar decisiones financieras más ecológicas, pero siguen siendo escépticos sobre el compromiso de los bancos con la agenda de sostenibilidad. Quieren desempeñar un paper més actiu per fer de les finances verdes el futur del sector, i existeix una gran oportunitat per als jugadors amb visió de futur avançant en aquesta transició. En Mambu impulsem i ajudem a les institucions financeres a aquest pas, i que puguin crear productes financers sostenibles de forma ràpida i rentable per a satisfer les demandes dels consumidors”.

Més concretament, el 42% dels consumidors globals agraeix els incentius i els programes de llei que els recompensen per prendre decisions financeres més ecològiques. Al mateix percentatge m’agradaria saber més sobre els compromisos de sostenibilitat durant el procés d’incorporació de productes i serveis financers. Sense embargo, els consumidors estan menys interessats en els detalls dels objectius de sostenibilitat. Al 26 % m’agradaria rebre informes de sostenibilitat mensuals dels seus bancs i només el 20 % està interessat en un anàlisi mitjançant un índex de sostenibilitat o un sistema de qualificació.

En la matèria dels productes financers ecològics de major demanda, el 45% dels consumidors globals senyalen les targetes de crèdit i debit sostenibles; cuentas de ahorro y bonos verdes (42%); préstecs verdes (31%) i hipoteques verdes (31%). Per últim, les conclusions també demuestran l’oportunitat de finançament verd per als bancs, ja que casi la meitat (49 %) dels consumidors diuen que considerarien canviar un proveïdor amb un major compromís amb la sostenibilitat, però menys d’un terç (32). %) estaría disposat a pagar una prima per contar amb aquest servei.

Sobre Mambu
Mambu és la única plataforma de banca en la nube SaaS verdadera del món. Lanzado en 2011, Mambu acelera el disseny i la creació de casi qualsevol tipus d’oferta financera, inclosos els serveis publicitaris de productes sostenibles, per a bancs de tots els talles, prestamistas, fintechs, minoristes o empreses de telecomunicacions, entre altres. Gràcies al seu enfocament únic, components, sistemes i connectors independents es poden ensamblar en qualsevol configuració per satisfer les necessitats d’empreses i usuaris. Compta amb 900 empleats que donen suport a 200 clients en més de 65 països, com N26, BancoEstado, OakNorth, Raiffeisen Bank, ABN AMRO, Bank Islam i Orange Bank. Per a més informació: www.mambu.com

[ad_2]

Comparte

Actualidad

Te puede interesar
Relacionado

La nueva era del restaurante digital; Horago transforma la experiencia del cliente en hostelería

La digitalización en el sector de la hostelería está...

El marketing de influencers en 2025, recomendaciones y formatos según FuelYourBrands

El marketing de influencers sigue evolucionando como una de...

Los clientes de CaixaBank recuperan los gastos de su hipoteca en menos de un mes

Los clientes que firmaron una hipoteca con CaixaBank antes...

Mesas móviles; la solución versátil para empresas y academias

En el dinámico entorno empresarial y educativo actual, la...