jueves, diciembre 12, 2024

La gestión de la morosidad durante la COVID-19

Fecha:

[ad_1]

La pandèmia va afectar el cop no només a l’àmbit sanitari sinó econòmic i global. Una situació que va afectar de ple a les empreses fent abocades a adoptar mesures urgents generals de la nit al matí, restriccions de mobilitat i teletrabajo, però, a més, altres mesures reguladores que condicionaran el mercat econòmic davant un devenir d’incerteses en el seu horitzó. vislumbrava una crisi econòmica sense precedents, l’augment de la morositat, ERTEs, moratories o dependència excessiva de la finançament bancària.

Les entitats financeres van recuperar 9.154 milions d’euros, una data molt positiva per a l’economia i reincorporar-se al cicle del crèdit. El comportamiento de la tasa de morosidad es contuvo en 2020, situándose en el 4,6% en el negocio de la banca en España, una cifra que es necesario interpretar con mucha cautela por el efecto que pudiera tener en ellas medidas como los ERTE o les moratories crediticias. El Observatorio de Morosidad de CEPYME revela que, en el segundo trimestre de 2021, la morosidad empresarial descendió. Així ho corrobora també l’Indicador Sintètic de Morosidad Empresarial (ISME) que mide les fluctuacions coyunturales de los retrasos en pago en nuestro país, en concreto, entre abril y junio bajo 3,8 puntos porcentuales respecto trimestre anterior y 2,4 puntos respecto al mateix període de l’any passat.

La pandèmia ha suposat un abans i un després per a les empreses, uns canvis estructurals evidents i una transformació de la crisi de liquidació en crisi de solvència. És necessari que les entitats financeres discriminen entre empreses i tratin d’identificar-se, el abans possible, les menys viables i amb majors riscos per aconseguir l’equilibri entre la flexibilitat i les restriccions a l’hora de finançar un prestam. Les autoritats reguladores i supervisores es plantegen aquest dilema, amb la flexibilitat i augmentarien els problemes de morositat en el mitjà de llarg i mig termini i, amb l’enfocament més restrictiu, provocarien quiebres d’empreses viables però il·líquides. Esta tarea ha de realitzar-se per professionals que empleen eines, tècniques i solucions eficaces que aporten una més integral i completa de l’entorn econòmic i de les constants constants gràcies a la utilització de diferents tecnologies per fer efectiu els plans d’actuació de recobro.

Una solució que avalua la relació creditícia del prestatari basada en el comportament previ i la informació predictiva de les relacions d’aquesta persona o pyme es Motor de col·leccions MODELLICA (MCE).Esta tecnologia, desenvolupada per GDS Modellica, posa a l’abast de les companyies l’enorme poder de l’anàlisi de dades per crear estratègies adequades per personalitzar els processos de recuperació, guanyant en eficiència i conservant les relacions a llarg termini amb els bons clients. A més, permet manejar de manera intel·ligent la gestió dels clients que podria tenir problemes en un futur proper. Anticipar-se a l’entrada en mora del client és la millor de les estratègies per disminuir la cartera en mora, millorar la rendibilitat i la fidelitat dels clients.

En cuanto a las perspectivas futuras, a corto plazo, vienen marcadas por el “descenso del riesgo sanitario” y la vuelta a la normalidad de los negocios y servicios y el fin de las restricciones. La situació de “normalitat” impera en l’activitat econòmica impulsant-se de manera notable el consum permetent avançar en la senda de la recuperació si bé, subsisten moltes incertidumbres, entre elles com evolucionarà la morositat. Probablement a medio termini la morositat empresarial augmentarà en els propers mesos amb la retirada paulatina del suport públic a les empreses; és més, podria existir un repunt notable a causa de la finalització dels ERTE prorrogats novament fins al 28 de febrer al RD Llei 18/2021 de 28 de setembre de mesures urgents per a la protecció de l’ocupació, la recuperació econòmica i la millora del mercat. de treball, en el que, entre altres mesures, s’inclou la nova extensió d’aquest mecanisme de protecció de l’ocupació amb la fin de per a aminorar els reveses econòmics de les empreses.

Per últim, un aliat infalible en el context actual són les noves tecnologies per al control del risc, així ho afirma Antonio García Rouco director general de GDS Modellica, “és preciso confiar en tecnologies poderoses i innovadores com l’automatització, la predicció, l’anàlisi avançat i la intel·ligència artificial, les tecnologies ajudaran a transformar els models de negoci actuals amb estratègies intel·ligents, precises i no intrusives. Un exemple és la nostra tecnologia DataView360 que facilita la integració amb fonts de dades externes i internes, com a burós de crèdit, fraude i proveïdors de verificació d’identitat i que utilitzem per mitigar possibles riscos i proporcionar una solució flexible de gestió de casos a gran escala” .

GDS MODELLICA
GDS Modellica és una empresa que provee de tecnologia – analítica i gestió de decisions, així com a consultoria especialitzada en els processos de risc de crèdit. La companyia ajuda a les organitzacions a potenciar el procés de presa de decisions interconnectades en cada etapa del cicle de vida del client generant relacions rentables amb els clients gràcies al seu coneixement, tecnologia i millors pràctiques de la indústria. GDS Modellica porta més de 16 anys col·laborant amb èxit per a centenars d’institucions financeres, minoristes, asseguradores i diversos sectors en més de 36 països. https://www.gdsmodellica.com.

[ad_2]

Comparte

Actualidad

Te puede interesar
Relacionado

‘La magia de ser valiente’, la inspiradora autobiografía de Margarita Turégano

CÍRCULO ROJO.- El sello editorial Círculo Rojo lanza ‘La magia...

‘La mágica creación de Pituly’ es un libro infantil que ayuda a curar la soledad

CÍRCULO ROJO.- Yolanda y Beatriz han sido las propulsoras de...

Un mar de cambios; La transformación de Pescanova

Madrid, España – Pescanova, uno de los líderes de...