jueves, septiembre 19, 2024

La Fundación Adecco presenta su Memoria de sostenibilidad 2021

Fecha:

[ad_1]

La Fundación Adecco ha fet pública su Memòria de sostenibilitat 2021, amb els resultats més destacats en matèria de generació d’ocupació per a persones en risc d’exclusió, així com els projectes més representatius desenvolupats junts a empreses, Administracions Públicas i altres grups d’interès. El document es pot consultar i descarregar al següent enllaç: https://bit.ly/memoria2021_fadecco

Un exercici de transparència
En aquesta ocasió, el document ha estat elaborat sota les directrius de Lealtad Institucions, en aras d’incrementar el grau de transparència de la informació i reflectir la contribució social de l’entitat de forma més precisa. Cal destacar que la Fundació Adecco va ser la primera fundació empresarial acreditada com a complidora dels 7 principis de Transparencia i Buenas Prácticas establerts per Lealtad Instituciones en 2018, reconeixement que va revalidar l’any 2020 i, recentment, el març de 2022.

“La nostra apuesta és una gestió 100% transparent i l’aplicació dels més exigents estàndards de transparència i bon govern. Aquesta memòria suposa un dels màxims exponents d’aquesta transparència: volem oferir informació rigorosa, útil i certa, amb vistes a construir confiança entre els nostres grups d’interès, generant sinergies i donant resposta als retocs globals de l’Agenda 2030.”- senyala Francisco Mesonero, director general de la Fundació Adecco.

La nova normalitat afavoreix la contractació dels més vulnerables
Les últimes dècades han estat marcades per crisis cícliques que han suposat grans desafiaments per aconseguir aquesta missió; sense embargo, des de la Fundació Adecco s’ha treballat i innovat per convertir aquestes crisis en oportunitats, sempre sota la màxima de “no deixar a ningú enrere” i amb el ferm convenciment del talent sense tenir etiquetes com la discapacitat, l’edat. o el sexo.

“Llevamos més de dos dècades treballant per l’ocupació de les persones que tenen més difícil, un temps en el que hem professionalitzat el nostre model, convertint-lo en un referent en matèria d’inclusió sociolaboral. El nostre esperit és la millora i la innovació continua per adaptar-nos a un entorn canviant, exigent i impredecible. És per ell que contam amb els millors col·laboradors i actualment són 276 els professionals multidisciplinaris que formen part de l’equip de la Fundació Adecco, tots ells amb gran experiència, capacitat i compromís per fer efectiva la nostra missió”- senyala Mesonero.

La pandèmia suposa un fort debilitamiento del nostre teixit empresarial, afectant els sectors estratègics i posant-se en contacte amb les conquistas socials que s’havien assolit en els últims anys. En aquest sentit, les persones que s’han trobat grans obstáculos abans de la Covid-19 com els majors de 45 anys, els desempleats de llarga durada, les dones amb responsabilitats familiars no compartides i/o víctimes de la violència de gènere o les persones amb discapacidad, vieron intensificar-se aquestes dificultats davant un mercat laboral en crisi, que no generava suficients oportunitats laborals i que amenaçava amb deixar fora dels més vulnerables.

Així, la Fundació Adecco va experimentar el 2020 un descens del 17% en l’ocupació generada per a persones en risc d’exclusió: si el 2019 es va registrar 6674 contractes, un any després aquesta xifra s’havia desplomat fins al 5502.

No obstant això, l’any 2021 la situació ha estat diferent: la reactivació de l’economia, la moderació de les mesures de distanciament social i un compromís creixent per part d’empreses i institucions, s’han pogut recuperar l’ocupació que s’ha situat, inclòs. , por encima dels nivells prepandèmia. En concret, en 2021 la Fundació Adecco ha generat 9079 llocs de treball per a persones en risc d’exclusió social, davant dels 5502 de l’any 2020, un increment que ha d’entendre en compte que l’any 2020 l’ocupació dels més vulnerables es va desplomar a causa de la crisi. Aquests llocs de treball s’han generat sota el model “ciclo de la inclusión”, un itinerari de llarg recorregut dissenyat per la Fundació Adecco que s’articula en torn a un doble vertiente: persona en risc d’exclusió i empresa, empoderant a la primera i sensibilitzant als entorns empresarials mitjançant estratègies d’alt impacte de diversitat, equitat i inclusió.

“La pandèmia ha elevat el compromís social en l’escala de prioritats empresarials, enviant un nou paradigma de progrés i de generació de riquesa basat en la benestar social i en la contribució al desenvolupament de les persones. Durant aquests temps tan difícils, han estat moltes les empreses i institucions públiques que han fet un pas al front per implicar en projectes inclusius que redueixen els alts nivells de pobresa i exclusió a Espanya”- destaca Francisco Mesonero, director general de la Fundació Adecco .

La inversió social recupera el ritme i augmenta un 19%
La inversió social resulta de vital importancia per materialitzar el projecte social de la Fundació Adecco, donant resposta a 4 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible establerts per Nacions Unides: fin de la pobresa, igualtat de gènere, treball decent i reducció de les desigualdades.
El 2021 es va invertir un total de 16.863.888 milions d’euros en la generació d’oportunitats d’ocupació per a les persones més vulnerables del nostre mercat laboral. Aquesta inversió suposa un 19% més respecte a la realitzada l’any 2020, recuperant el ritme d’inversió social dels exercicis anteriors, que s’havia vist frenat per la crisi de la COVID-19. El 85% d’aquests recursos econòmics es van dirigir directament a la missió social, mentre que el 8% era destinat a l’administració i el 7% a la captació de fons.

La col·laboració pública-privada, gran tendència en una era de aliances
La pandèmia ha evidenciat que vivim en una era de cooperació i aliances, en els grans retocs com la inclusió sociolaboral de les persones amb més dificultats no poden fer-se la realitat sense la implicació de tots els agents socials. En aquest marc, la col·laboració pública-privada és una fórmula cada vegada més estesa que revisa en grans resultats, al combinar l’especialització i el coneixement de les empreses especialitzades amb la capacitat i la visió estratègica de l’Administració.

Així, durant l’any 2021, la Fundació Adecco ha reforçat aquesta col·laboració, treballant amb diferents Administracions Públicas, s’ha incrementat un 39% les subvencions rebudes per la Fundació Adecco per al desenvolupament de programes d’ocupació dirigits a persones en risc d’exclusió i/o persones. amb discapacitat.

Segons Mesonero: “La col·laboració pública- privada s’ha convertit en un element estratègic, crític i ineludible per a donar resposta als grans retocs socials, essent la generació d’ocupació sostenible per a persones en risc d’exclusió dels més acuciants. Des de la Fundació Adecco estem posant al servei de la societat el coneixement i l’experiència en matèria d’inclusió sociolaboral, recolzant projectes d’emergència social que redueixin els elevats nivells d’exclusió i desigualtat mitjançant orientació, formació, intermediació i inclusió laboral de persones vulnerables”.

Les secuelas de la pandemia: grans desigualdades i molt treball per fer
A pesar de la reactivació econòmica i de l’avanç en matèria d’inclusió experimentada l’any 2021, els nivells d’exclusió social al nostre país segueixen sent alarmants. Segons l’informa FOESSA, 11 milions de persones a Espanya (23,4%) es troben en situació de vulnerabilitat social guardant una relació directa amb el treball i la precarietat laboral.

Cabe senyalar que l’increment de les contractacions o la reducció del treball no produeix una millora directa de les xifres d’exclusió i/o pobresa, que tardan més temps en reestablecerse, essent les persones més vulnerables del nostre mercat laboral les primeres en caer i les últimes en aixecar-se en períodes de crisi. En aquest sentit, les projeccions de la Comissió Europea mostren que Espanya és el país on més haurien augmentat la desigualdad durant la pandèmia, situant-se en el quinto puesto de països més desiguals d’Europa, només per detrás de Bulgaria, Lituania, Letonia i Romania. Aquesta situació s’agrava en un escenari de crisi internacional, avui marcat pel conflicte bélic, que ha disparat la incertesa i augmentat la vulnerabilitat de moltes persones en risc d’exclusió.

“Urge seguir treballant per reduir les xifres d’exclusió a Espanya, que tienden a cronificar-se, generant borses de pobresa que sancionen la bretxa de desigualdad i merman la competitivitat global del nostre país. Es fundamental acompañar a los más vulnerables hacia el empleo, siendo el vehículo más seguro para no dejar a nadie atrás”- comenta Francisco Mesonero.

[ad_2]

Comparte

Actualidad

Te puede interesar
Relacionado

Un 65% de las cuidadoras y familiares de personas mayores sufren agotamiento físico y mental severo

El envejecimiento de la población y el creciente número...

¡Increíbles ofertas y promociones en detectores de metales!

Un mundo de posibilidades en su sección de ofertas...

Nuevo WAH Show; La experiencia gastronómica y musical referente en Europa

WAH Madrid en su tercer año, estrena una rotunda...

Frutas y Verduras Bahi; Frescura, calidad y comodidad para todos los hogares y negocios

Frutas y Verduras Bahi se ha posicionado como una...