[ad_1]
Actualment, poden coincidir fins a quatre generacions en un mateix lloc de treball:
- La generació de baby boomers: aquesta generació és la que més experiència aporta, pues estan a prop de la jubilació i duren molts anys treballant.
- La generació X: laboralment parlant son empleats madurs, amb anys d’experiència i una recerca d’estabilitat.
- Los millennials: son les persones que han vivit el canvi de mil·lenni molt joves i s’han adaptat a l’era digital. És la generació amb més enfocament acadèmic i que ha entrat al món laboral amb uns estudis sòlids en una matèria determinada.
- La generació Z: los últimos en llegar al mercado laboral.
Totes aquestes persones, de diferents generacions, tenen diferents necessitats, desitjos i objectius en les seves vides. Tener diverses generacions en les empreses poden generar una avantatge competitiva per moltes raonsinclosa la visió de poder crear i entregar productes i serveis que reflecteixen els desitjos i necessitats d’una base de clients diversa.
Sense embargo, moltes empreses no estan configurades per aprofitar al màxim la força i el potencial d’una estructura laboral interna on conviu una multigeneracional. Los equipos de RR.HH. necesitan reevaluar com enfocan sus rols si vol que tenir a persones tan dispares sota un mateix equip sea un èxit. Per fer-ho de manera eficaç, heu de pensar en la mentalitat, els desafiaments i les oportunitats, junt amb la tecnologia com a suport i suport.
Diferències generacionals
Al llarg dels últims mesos, tots, independentment de l’any de naixement, han mostrat resiliència i capacitat per adaptar-se ràpidament als entorns laborals que han aparegut. Sense embargo, això també ha provocat un canvi significatiu en les prioritats de les persones i en la forma en què ven la seva vida laboral.
Un exemple clar és el teletrabajo. Per a la majoria de millenians, després de passar un any treballant des de la comoditat de la casa, han vist la capacitat de treball i la qualitat de vida que es pot aconseguir amb aquest model que no vol canviar. I escogerà un altre treball si les seves empreses els obligaran a tornar presencialment.
Però per un altre lado estan els baby boomers, persones que han treballat tota la seva vida de manera presencial, que han tingut que fer un gran esforç per adaptar-se durant la pandèmia i que anyan el dia a la prepandèmia.
Aquí entran els desafiaments per a les empreses. Els equips de RRHH han de tenir una estratègia eficaç que funcioni per a totes les generacions de la fuerza laboral si quieren obtenir el millor dels seus equips. Un pla que assegura que escuchen totes les veus.
Evolucionar per treballar més eficientment
L’aprofitament d’eines digitals agilitza el dia al dia dels equips, per crear una major eficiència d’aquest treball més pesat.
Hi ha que crear una experiència d’empleat personalitzat per a totes les generacions de l’empresa. Des d’iniciatives per millorar la salut mental, programes de desenvolupament i habilitats per garantir que el nivell de l’empresa millora mes.
[ad_2]