[ad_1]
La alianza #CEOPorLaDiversitat ha celebrat la seva primera trobada anual, amb un total de 75 directius i directius adherits a aquesta iniciativa, pionera a Europa. La sessió ha reunit, a l’Hotel Rosewood Villamagna de Madrid, a 30 representants de dichas empreses: Accenture, Agilent Technologies, Airbus, ALSA, ALSTOM Transporte SA, American Express Europe, ArcelorMittal, Baker & McKenzie, Banca March, BASF España, Capgemini, Elecnor, Exolum, Grupo Adecco, Grupo Juste, Grupo Renault, HP, Iberdrola España, IVECO , Maersk Espanya, Mahou San Miguel, MAVE Trigo Group, Navantia, Patentes Talgo, Pfizer, Red Eléctrica de España, Stratesys, Uría Menéndez, Verallia y Worldline Iberia.
Esta Alianza liderada per la Fundació Adecco i la Fundació CEOE, té com a missió unir el CEO de les principals empreses en torn a una visió comuna i innovadora de la diversitat, equitat i inclusió (De&I), instándoles a ser impulsors i embajadors per a accelerar. el desenvolupament d’estratègies que contribueixen a l’excel·lència empresarial, a la competitivitat del talent i a la reducció de la desigualtat i l’exclusió a Espanya.
La jornada ha estat inaugurada per Fátima Báñez, presidenta de la Fundació CEOE, i Enrique Sánchez, president de la Fundació Adecco, ha destacat la importància de la diversitat en les empreses per aconseguir l’excel·lència com a societat en un context globalitzat, d’enveig sense precedents i eminentemente digitalitzat.
En paraules de Fátima Báñez: “estrategies i aliances com aquesta, treballades des de la unitat, ens fortalecen. A més, posem a les persones al centre de la presa de decisions, amb el talent com a factor de competitivitat, i una empresa que actua amb polítiques d’inclusió i diversitat fa equips motivats i fan ganadores a les companyies ia la societat”. Des de la Fundació CEOE, ha afegit la seva presidenta, “treballem units per les persones, amb lideratges humanistes des de l’alta direcció, el que es capilariza a tota l’estructura de l’empresa”.
Per la seva part, Sánchez ha destacat que: “els alts nivells de desigualdad, exclusió social i pobresa tenen un impacte molt negatiu sobre la posició competitiva global d’Espanya, essent urgent que des de les empreses acomiadem firmes estratègies de Diversitat, equitat i inclusió que impulsen l’ocupació de les persones. més vulnerables i ens projecten a horitzons més prósperos i competitius”.
A continuació, Francisco Mesonero, director general de la Fundació Adecco, ha realitzat un balance de los más de dos años de andadura de la Alianza: “Siempre con la mirada puesta en la Agenda 2030 y en sus 17 ODS, durante este tiempo hem orientado nuestros esfuerzos a que la Alianza sirva de estimulo para proyectar un creixement econòmic sostenible, en una societat més justa i cohesionada en la que l’ocupació mar un actiu a l’abast de totes les persones. Som conscients de que existeixen molts retos per delante i aquestes sessions son, precisament, una ocasió perfecta per posar-los sobre la taula i enviar les bases per donar-li resposta”.
Tres referents per canalitzar tres grans retocs
El primer encuentro de #CEOPorLaDiversidad 2022 s’ha centrat en tres grans desafiaments per a les empreses del segle XXI: la diversitat cultural, la igualtat de la dona i la salut mental.
Per a ell, s’ha utilitzat com a conductor el testimoni de tres personalitats de referència: Bisila Bokoko, emprenedora i filántropa hispano-americana; Carmen Giménez, atleta amb discapacitat que, després d’un episodi de violència de gènere va patir una lesió medular, i Javi Martín, actor i presentador de televisió que l’any 2021 va conèixer el seu trastorn de bipolaritat i intent de suïcidi.
La diversitat cultural és uno de los signos definitorios de nuestra sociedad globalizada; sense embargo, la segregació socioeconómica, ètnica, familiar, educativa i laboral són fenòmens que segueixen presentant-se amb intensitat al nostre país. La història de Bisila Bokoko es perfila com el millor exemple per fer front a aquestes situacions. La emprenedora ha destacat que la diversitat és una avantatge competitiva per a les empreses: “La col·laboració, la empatia y la confianza son pilares claves en la integración cultural, tanto en el ámbito social como en el empresarial”.
La dona representa el 47% de la població activa a Espanya, però segueix davant d’obstacles importants en l’àmbit professional, que es ven reforçades davant situacions com la discapacitat, la violència de gènere o la maternitat. El testimonio de superación de Carmen Giménez s’imposa davant de tots els prejudicis que segueix lastrando la plena inclusió de la dona i de les persones amb discapacitat a les empreses: “Este missatge ha de calar en tots els estrats de l’empresa, sent el líder que condueix al seu equip a la meta. de la diversitat i la inclusió. Los CEO han de fer de liebres, mantenint-se en el cap de carrera, obrint camí”.
La salut mental s’ha convertit en un dels grans desafiaments per a la societat, tenint en compte que 1 de cada 4 persones tindrà algun trastorn mental al llarg de la seva vida o que el 25% dels problemes de salut és d’índole psicològica. Per a les empreses, la salut mental constitueix un reto de primer ordre, amb un impacte econòmic decisiu i que marca el rumb de la seva competitivitat. Javi Martín, quien ha vivit en primera persona i en la seva màxima expressió els problemes de salut mental, ha compartit el procés que va viure, parlant sense tapujos del intent de seu intent de suicidio i reflexionant sobre la importància de l’entorn per superar aquest tipus de situacions. “És fonamental que les empreses comprenen que una persona amb una discapacitat per salut mental és perfectament vàlida per treballar. Amb el tractament i el seguiment adequats, podem aportar molt. A mí me gusta decir que la locura me ha curado, convivir con el problema de salud mental ha hecho que sienta que la vida es un regalo y que valor mucho más el día a día.”
Les aliances: clau per avançar en justícia social
El president de CEOE, Antonio Garamendi, ha clausurado l’acte fent hincapié en “la necessitat de posar a les persones al centre de les coses”, al temps que ha posat en valor la importància de fomentar les aliances, “és lo que estem fent aquí tots”, ha dit . “Aquí no sobra ningú, cada un de nosaltres som diversos”, ha assenyalat, posant el focus en la importància de “treballar en la formació i la capacitat de les persones cap a les empreses que necessiten ara i les noves necessitats que venen”.
Actualment, un total de 75 empreses i el seu CEO constitueixen aquesta aliança.
[ad_2]