[ad_1]
La resposta a aquesta pregunta és “sí”, i Kleinson és un exemple clar d’ell. Esta consultora de formación de idiomas afincada en Madrid no solo supo sortear este contexto de excepcionalidad, sino que ha salido reforzado de él.
La supervivència d’aquesta piràmica s’ha de dur a la intuïció i la ràpida capacitat d’adaptació: una setmana abans de l’estat d’alarma, tomaré la consciència de la gravedat de la situació i, sense haver-se utilitzat pràcticament mai una plataforma de videoconferència, es prepararà per al teletrabajo .
Intuyeron que, si la situació d’Itàlia es replica (ja confinat llavors), el seu negoci sustentat en la presencialitat, desaparèixer. Per ello, es va realitzar una feina de consciència amb els seus clients sobre la importància de canviar de classes presencials a classes virtuals per videoconferència.
Está clar que, de no haber intuido qué es lo que iba a suceder, la empresa hubiera tancat deixant al carrer a més de 45 persones.
Hoy en día, han conseguido recuperar la facturación hasta niveles de prepandemia, a més de crear una nova àrea de negoci que en 2019 no tenien: la modalitat virtual.
Como curiosidad, esta no es la primera vez que esta pyme supera un escenario similar. Y es que Kleinson nació en l’any 2007, just abans de que la crisi financera mundial es ensanya amb Espanya. Ja per aquell llavors i, contra tot pronòstic per la joventut de la companyia, va experimentar un gran creixement que va cridar l’atenció de les empreses de la talla de Telefònica, Acciona, Samsung i FCC, entre altres.
¿Cómo es posible que una pyme, aparentemente tan débil y tan dependiente del entorno, acabe sobreviviendo? El éxito siempre depende de un elemento diferenciador y del momento. En el cas de Kleinson, l’element diferenciador és la metodologia; mentre que el moment, és un món cada vegada més globalitzat, on les empreses, per manejar i sobreviure, necessiten un bon aprenentatge d’idiomes.
[ad_2]