viernes, diciembre 13, 2024

Hiperconectividad, sostenibilidad y crisis de suministros, entre los retos de las empresas para 2022

Fecha:

[ad_1]

Durant aquest any les empreses han tingut que adaptar-se als últims col·leccions del COVID-19 i consolidar els grans canvis que van protagonitzar el 2020, com l’aplicació del teletrabajo. Sin embargo, con 2022 a la vuelta de la esquina, ha llegado el moment d’analitzar si el final de la pandèmia i l’efecte de les campanyes de vacunació suposaran nous desafiaments per a les empreses de cara a aquest nou any.

Per ello, des Consultoria Nuvix -consultora especialitzada en digitalització i en la transformació de models de negoci- han analitzat el context empresarial actual i les previsions de cara a curt-medio termini per a hallar els 7 retos més importants a nivell econòmic i empresarial a les companyies que s’enfrontaran durant el 2022:

– Cuidado de la salut mental dels empleats. Los dos últimos años de pandemia han sido especialmente duros para muchas personas, lo que ha servido para poner a la salud mental en el punto de mira, especialmente, en el puesto de trabajo. Y es que las cifras no son positivas, pues aproximadament la mitad de los problemas de salud mental de los españoles té una relació directa amb el seu treball, segons un informe de Infojobs, mentre que 1 de cada 3 empleats que ha patit algun síntoma des de l’inici de la pandèmia ha tingut que tractar professionalment. Aquestes xifres revelen la importància de les companyies són conscients de la salut mental dels seus empleats tan importants com la seva salut física i que treballen mecanismes per a aspectes regulars com la desconexión digital o les hores extra.

– Foment de la desconexión digital. No hi ha duda alguna, aquests dos anys han estat protagonitzats per una digitalització total per a tot tipus d’empreses. Gràcies a les noves tecnologies, moltes empreses han seguit implantar el teletreball amb resultats positius i realitzar processos molts més àgils. Encara que en molts altres casos, la digitalització també ha generat situacions en els quals els empleats es mantenen permanentment connectats als seus dispositius corporatius, inclòs després de la jornada laboral. Tal és així que aquesta hiperconectivitat pot fer perdre fins a un mes a l’any a cada treballador, segons un estudio de Aiwin, el que no sol repercuteix en una pèrdua de temps útil sinó també en símptomes com insomni, irritabilitat, mal humor, falta d’energia o agotament mental. Per ello, les empreses que en el 2022 sigan apostant pel teletrabajo o pels models híbridos també tindran que trobar fórmules per aconseguir una desconexión digital i evitar que els seus empleats estiguin pendents dels seus dispositius fora de la jornada laboral.

– Adaptació de les oficines al nou escenari empresarial. Pese a la bona implantació que ha tingut el teletrabajo a Espanya, lo cert és que la gran majoria d’empreses vol regressar a un model de treball presencial. Concretament, un 93% de les pymes espanyoles vol tornar a les oficinas de forma escalonada, segons un informe de FIVERR. Però també és cert que la pandèmia de coronavirus no ha acabat, per lo que les empreses que volen retomar una situació de presencialitat plena, hauran de seguir una sèrie de pautes de seguretat i higiene per disminuir al mínim el risc de contagi entre els empleats. La mesura més evidente es assegurar la distància de seguretat entre les taules o espais de treball, però també es poden aplicar moltes altres pautes com escalonar els horaris de llegada i sortida per evitar aglomeracions, realitzar controls de temperatura a l’entrada de l’oficina o evitar l’ús compartit de dispositius entre empleats.

– Major respecte per la sostenibilitat i el medi ambient. Durant aquests dos últims anys els consumidors han canviat enormement els seus costums i hàbits, destacant tot una major preocupació i conscienciació sobre l’impacte de les seves compres en el medi ambient i la sostenibilitat. De fet, 4 de cada 10 consumidors espanyols afirmen sentirse més eco-friendly que abans de la pandèmia, segons el informe Global Consumer Insights Pulse Survey 2021 de PWC. En aquest sentit, les empreses han de prendre nota d’aquestes xifres i oferir productes fabricats amb materials ecològics i reciclables, així com realitzar accions de compensació de la huella de carbono, si volen mantenir i augmentar la seva base de clients a curt i mig termini.

– NFT. Si la tecnologia blockchain suposa una gran revolució fa uns anys gràcies a les criptomonedes, durant el 2021 s’ha revelat l’altre costat de la moneda en forma de NFTs (Non Fungible Tokens). Al contrari de les criptodivises, els tokens no fungibles son de valor únic i no intercambiable, per lo que aquest tipus d’actius han trobat un hueco molt important dins del món de l’art digital. També hi ha empreses que han vist el caràcter innovador i exclusiu que aquesta tecnologia pot aportar a les seves campanyes. Un exemple d’ello és Correos, pues l’estiu passat llançar una col·lecció de criptosells amb caràcter de token únic i la seva exclusivitat es respalda gràcies a la tecnologia blockchain. Sense embargo, les empreses que volen apostar pels NFT també han de tenir en compte que aquesta tecnologia s’ha vist envuelta en polèmiques recents pel seu valor especulatiu i pel seu impacte medioambiental, ja que les col·leccions digitals de NFT poden arribar a suposar un alt consum. energètic.

– Crisi global de subministraments. Altra de les principals conseqüències tras la desescalada mundial de les restriccions sanitàries fou una reactivació del consum a nivell global. Aquest augment de la demanda no estava a la par de l’oferta disponible de les empreses i, junt a l’encariment de les matèries primeres, s’ha acabat convertint en una escasez global de subministraments que ha retrasat en gran mesura l’enviament de milions de productes. Esta situació ha afectat especialment al sector de la tecnologia i electrònica de consum, amb una escasez de xips i semiconductors que està afectant a la producció de tot tipus de productes com a videoconsolas, electrodomèstics i automòbils. De fet, la companyia tecnològica Intel vaticina que la situació no es normalitzarà fins al 2023, per lo que les empreses productores i comercialitzadores de tecnologia tindran que prestar especial atenció a l’estat de les seves existències i enviaments per satisfer la demanda en la mesura del possible.

– Fibra del eCommerce. Per últim, una altra de les principals conseqüències d’aquests dos atípics anys ha estat el repunte global de las compres en las tiendas web davant el tancament dels establiments físics. Un creixement que inclús s’ha mantingut a l’alça tras la desescalada i que s’espera que reculli grans xifres a curt i mig termini. Tal és així que 2022 podria ser el primer any en el que les vendes en línia a tot el món abasta la xifra de billones de dòlars en ingressos mundials, segons els dades reconeguts per l’Índice d’Economia Digital d’Adobe, mentre que s’espera que el eCommerce ocupe casi una cuarta parte de las ventas del sector retail a nivel internacional para 2025, segons l’informa Global eCommerce Forecast 2021 d’eMarketer. Per ello, les companyies que encara no vendan els seus productes i serveis a Internet hauran d’elaborar un pla per introduir-se en aquest canal tenint en compte especialment factors com la logística i la política de despeses d’enviament.

“Todos estos retos son asumibles en mayor o menor medida para cada tipo de empresa, aunque también es cierto que la tecnologia pot ajudar molt en aquest sentit gràcies a les eines d’anàlisi de dades, que permeten a les companyies fer-se una idea més clara de l’entorn en el que es troben i els passos que han de donar per complir els seus objectius”, destaca. Antonio Salido, CEO de Nuvix Consulting. A més, també añade que “moltes empreses donaran els seus primers passos en aquest tipus d’adversitats, per lo que l’ajuda de professionals i serveis especialitzats en matèria de digitalització pot ser determinant per superar aquests retos”.

[ad_2]

Comparte

Actualidad

Te puede interesar
Relacionado

Cerrajeros en Barcelona las 24Horas, Clauteck Cerrajería

El sector de la cerrajería desempeña un papel clave...

Cool Pets, una nueva dimensión en el cuidado e higiene de las mascotas

Cool Pets, empresa especializada en el cuidado para mascotas,...

JORDAN BOYD presenta Enganchada como un Piercing

Enganchada como un Piercing son 7 canciones que hablan...

La necesidad de contar con un consultor al lado de la directiva para marketing y comuncación

En un entorno empresarial cada vez más competitivo y...