[ad_1]
Fundació Mahou San Miguel termina 2021 consolidant una important red de col·laboració amb més de 187 entitats socials per arribar a més de 4.100 beneficiaris a través de les seves iniciatives d’acció social i voluntariat. Lo fa, además, de forma alineada amb la seva principal missió i eje vertebrador: promoure l’ocupació i la formació dels joves. En total, aquest any ha destinat una inversió de tres milions d’euros a aquest fin.
En l’àmbit de la Acció Social, la Fundació treballa per donar resposta a les demandes i necessitats socials més apreciades de l’entorn a través de grans aliances. Una de les principals iniciatives és la col·laboració amb el servei d’orientació multicanal CRE-e de Cruz Roja, per afavorir la inclusió laboral i la formació de les persones en situació de vulnerabilitat social i laboral. Concretament, ha aconseguit acercarse a més de 2.000 persones des que va començar la col·laboració a principis de l’any, que va rebre suport en els seus processos de recerca d’ocupació. A través d’aquest projecte, els propis professionals de la companyia han participat en el podcast Ser Professional i en la iniciativa Directes a l’Empleo, per a conèixer amb major profunditat la realitat de diferents sectors amb alta demanda de persones com a pot ser la Logística o l’Atenció al Client, entre altres.
A més, per contribuir a pal·liar els efectes de les emergències socials més actuals, la Fundació ha col·laborat amb la Gran Recogida organitzada per FESBAL, reuniendo més de 639 quilos d’aliments i productes de primera necessitat i donació 50.000 euros, lo que ajudarà en aquestes dates tan senyalades a més de 600.000 famílies amb dificultats. Sin olvidar l’atenció als més vulnerables en tot moment, també els ha ajudat damnificats per l’erupció del volcà a La Palma amb l’aportació de més de 14.000 litres d’aigua Solán de Cabras y Fonteide.
Asimisme, la Fundació manté el seu col·laboració amb organitzacions d’amplia trajectòria i experiència, com a Fundació Juan XXIII Roncalli, Fundació Balia o Fundació A la Par, entre moltes altres, que atienden les necessitats de persones en situació vulnerable, de forma especial aquelles que treballen per aproximar les oportunitats d’ocupació i futur a la juventud.
Personas que cuidan de persones
Tot el compromís social de la Fundació no seria possible sense l’impuls dels voluntaris professionals de tots els centres de treball de Mahou San Miguel, quiens ofereixen el seu talent i posen els seus coneixements al servei de la societat. En aquest sentit, durant el present any han dedicat més de 4.709 hores a diferents activitats en l’àmbit digital, social i medioambiental, per aconseguir a més de 1.129 beneficiaris en diferents ciutats en les que la companyia està present.
Entre aquestes iniciatives, destaquen campanyes i activitats de recaudació de fons, que en aquest any han suposat més de 50.000 euros, o més de 40 accions propostes en marxa amb la col·laboració de 27 entitats per generar un impacte positiu en els entorns més propers.
A més, gràcies a la iniciativa Contigo Sumamos, impulsada amb l’objectiu del que els professionals de Mahou San Miguel puguin destinar part de la seva nòmina a les causes socials que ells mateixos eligen, l’any 2021 han donat més de 42.000 euros als projectes de Asociación Angelman, Aspanión y Autismo Sur.
Formación d’excel·lència en hosteleria
El pilar de la Fundació també ha estat durant aquest any l’impuls de la formació orientada a favor de l’accés a l’ocupació de qualitat dels joves en el sector de l’hosteleria i el turisme. Tras ocho años de trayectoria, más de 1.000 joves han passat per Creem Oportunitats en Hosteleria i Turisme, un ampli programa global i pioner, al ser el primer finançat i promogut per una fundació d’empresa, que serveix de pont i unió entre els centres educatius, públics i privats i les PYMES.
Com a novetat, aquest any s’ha creat i posat en marxa Enllaços, el portal de formació al que poden accedir tots els participants d’aquesta iniciativa d’abast nacional, a través del qual es posa a disposició dels joves Becas al Talento per que puguin continuar els seus estudis i especialitzar-se, a més d’una completa borsa d’ocupació. De fet, el 70% dels alumnes del programa deciden continuar estudiant programes d’educació superior després de passar pel programa, a la vegada que el 80% d’ells troben un treball.
Otra de les novetats aquest any ha consistit en promoure l’educació més innovadora de forma directa, per a conèixer les últimes tendències que permeten crear noves oportunitats al món de l’hosteleria i la sala. Per ello, la Fundació s’ha aliat amb el Institut Culinari MOM, la nova escola de vanguardia que va néixer de la mà del xef Paco Roncero, per oferir 23 beques a joves amb pocs recursos econòmics per rebre una formació professional integral, actualitzada i diferencial per al sector.
[ad_2]