[ad_1]
Fundació Mahou San Miguel, en col·laboració amb Fundació Tomillo, ha posat en marxa el curs d’especialització de “Técnico especialista en logística y almacén con manejo de equipos de manutención”, dins del seu programa social de formació per a l’ocupació Creem Oportunitats en Logística que, en la seva segona edició, prepara als joves en un dels perfils més demandats en l’actualitat.
Amb aquesta iniciativa, Fundació Mahou San Miguel contribuye a que persones en situació de desempleo puguin accedir a una oferta educativa especialitzada, gratuïta i de qualitatque els permet accedir al mercat laboral d’un sector cada vegada més estratègic i amb gran necessitat de professionals ben preparats.
Virginia Luca de Tenadirectora de la Fundació Mahou San Miguel, assegura que “amb aquesta nova proposta educativa, volem contribuir a millorar l’oferta formativa de qualitat en l’àmbit de la logística i l’emmagatzematge. A més, recolzem a joves amb dificultats per accedir a un ocupació, per poder desenvolupar el seu futur professional i especialitzar-se en un sector de màxim creixement i generador de llocs de treball”.
Per la seva part, Ángel Serranodirector de Fundació Tomillo senyala, “el compromís de les entitats com la Fundació Mahou San Miguel en la millora de la empleabilidad de persones en situació de vulnerabilitat, en un sector emergent com a la logística, és fonamental per afavorir la seva integració social i laboral, i permetre que desarrollen tot el seu potencial sent models d’inspiració per a altres persones en el seu entorn”.
Expedició de quatre carnets claus per al sector logístic i de distribució
Amb casi 300 hores teòric-pràctiques de caràcter presencialaquest itinerari formatiu està dirigit a futurs i actuals professionals d’almacenes de logística i distribució, i té com a objectiu l’adquisició, l’ampliació, els coneixements sobre aquest sector davant les noves tecnologies.
D’aquesta manera, els alumnes tenen l’oportunitat de conèixer les activitats relacionades amb les operacions de emmagatzematge, gestió logística a l’empresa, digitalització d’un magatzem, control d’existències o elaboració i gestió de comandes. Asimisme, es forma als alumnes en seguretat i prevenció de riscos laborals d’equips de manutenció com a transpalets elèctrics, apiladors, recogepedidos, carretons elevadors -frontal i retràctil- i altres eines d’ús freqüent en el sector de la logística i emmagatzematge, com el pont-grúa o les plataformes elevadores mòbils de personal.
A més, el curs inclou la expedició de quatre carnets i llicències oficials que son claus per a aquest àmbit professional com:
- Manejo de carretons elevadors.
- Operador de puente-grúa.
- Ús de plataformes elevadores mòbils de personal (PEMP).
- Manipulació d’aliments i higiene alimentària.
Els alumnes també reben pautas educativas en competencias personales, seguiment individualitzat per un orientador de referència, tutories i sessions de coaching, orientades a afavorir la inclusió laboral de los jóvenes.
Amb tot ell, els participants tenen una oportunitat que les capacitats i els permeten desenvolupar una carrera professional de gran auge i amb una forta demanda de professionals ben preparats. En l’actualitat, els 20 joves que començaran aquest programa el 2021 estan realitzant pràctiques en empreses com el grup de distribució Voldis, Leroy Merlin o Carrefour, entre altres.
Diego Montes, un dels alumnes que ha participat en el programa que està realitzant les seves pràctiques a l’empresa Voldis Distribución Madrid, afirma “me encuentro muy a gusto y motivado para seguir creciendo en esta profesión, por todo lo que me están enseñando los compañeros. Incluso m’han animat a treure’m el carnet de conductor de camió, perquè em va a permetre conèixer un fons el maneig de les mercancías, a més de poder exercir com a repartidor”. Llegó al curso con alguna experiencia y formación como mozo de almacén y considera que “la logística es un sector con mucho futuro y tiene la ventaja de poder trabajar con bastante independencia y organizar el mismo”.
Per la seva part, Geraldine Maldonado, una altra de les alumnes que actualment treballa en el sector gràcies al seu pas per aquesta iniciativa, reconeix que “lo coneixia gràcies a un familiar que havia assistit a programes a la Fundació Tomillo i em vaig animar per la possibilitat d’obtenir els carnets que ofereixen” . Amb certa experiència en el sector i acreditada com a Auxiliar de Almacén i amb el Certificat Professional en Organització i Gestió d’Almacenes, considero que la part teòrica li ha ajudat molt, “me sembla molt important l’enfasis en matèria de Protecció de Riesgos Laborales, ja que normalment ignoren les normes o no es consideren per al benefici i la salut del treballador. Pero sin duda lo que más m’ha agradat han estat les hores pràctiques amb les carretillas”.
En les seves dues edicions celebrades, el programa ha contat amb 41 alumnes participants i ha seguit la inserció laboral del 67% d’ells en el sector de la logística.
Creem Oportunitats en Logística se enmarca dins de l’esfera global de formació per a l’ocupació de Fundació Mahou San Miguel i els seus innovadors programes socials d’educació de l’àmbit nacional, orientats a obrir les portes del mercat laboral a joves amb talent i ganes d’impulsar la seva carrera professional en sectors com l’hosteleria, el turisme, la logística i la distribució.
[ad_2]