[ad_1]
Fundació Copade ha incorporat la Huella Social entre les seves certificacions, amb el fi de facilitar que qualsevol entitat pugui conèixer com afecta la seva activitat al seu entorn social i medi ambient. Es tracta d’una eina de medició que permetrà a les companyies espanyoles i llatinoamericanes modificar el seu model productiu per lograr ser més sostenibles i incorporar canvis i millors reals de cara a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides.
Fundació COPADE, amb més de 23 anys d’experiència en el desenvolupament d’iniciatives en l’àmbit de la cooperació amb especial foc en el foment del comerç Just i el Consum Responsable, incorpora aquesta certificació pionera en el mercat amb l’objectiu de seguir promovent estructures socials econòmiques sostenibles i respetuoses amb el medi ambient. Para Javier Fernández, director general de COPADE, “La Huella Social es converteix en un imperatiu per a les empreses i la seva activitat, ja que els clients cada vegada exigen més informació addicional al preu del producte com per exemple el seu impacte social, per la seva vinculació amb l’èxit de negoci a llarg pla ”.
Cada producte consumit ja una huella a la societat i en el medi ambient. La Huella Social és el conjunt d’efectes que genera l’activitat d’una entitat sobre l’entorn en el que opera. Es tracta d’un concepte totalment innovador que es posiciona com una eina potent per millorar l’impacte social en les organitzacions. A més, permet una persona consumidora fàcilment si un producte que està comprenent té un impacte positiu o negatiu en l’entorn de l’organització que produeix, és a dir, com afecta al benestar social, a l’economia local i a l’entorn natural.
Es facilitaran diferents nivells de medició, siendo gratuït la medició bàsica i permetent a les entitats, que així ho sol·liciten, la certificació del seu Compromís amb la seva Huella Social, en algun moment un procés previ d’auditoria. A més, facilitarà accions de millora per a les entitats que podran seguir avançant en el seu compromís amb la sostenibilitat. Las empresas certificadas obtienen un sello distintivo con el que poder comunicar a sus grupos de interés que se encuentran comprometidas con la Agenda 2030 y con la mejora de su Huella Social.
“La obtenció del segell mostra el compromís de les entitats amb la sostenibilitat en els seus tres vertents: social, econòmica i mediambiental. Per processar la certificació, COPADE analitza les activitats de l’entitat sobre la base de documentació aportada per la mateixa, informació que pot ser completada amb entrevistes i tallers amb el personal. Els resultats es categoritzen en cinc àmbits: personal del grup, comunitats, cadena de valor, medi ambient i governança ”, explica Fernández.
Aquesta iniciativa està alineada amb la meta de la institució en la contribució al compliment dels ODS definits i aprovats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 2015 i enmarcats dins de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.
[ad_2]