domingo, septiembre 29, 2024

Fellowes da las tres claves sobre la calidad del aire en la retirada de mascarillas en interiores

Fecha:

[ad_1]

Al recent anunci per part del Govern de la retirada de les mascarillas en interiors en un futur proper, s’han unit les peticions com la de la Asociación Española de Pediatría per als metges també han sol·licitat que es retiri el seu ús als col·legis.

Aquesta intenció de recuperar la normalitat en la societat porta aparegut un element essencial, i no és un altre que el de la prevenció. Els especialistas en ergonomia i qualitat de l’aire de Fellowes, a través d’un estudi recent realitzat a nivell europeu, consideren vital controlar tres aspectes en el moment que porta aquesta retirada de mascarillas en interiors.

El primer d’ells té que veure amb la qualitat de l’aire. La qualitat de l’aire no només es mesura per la quantitat de diòxid de carboni, sinó també per altres partícules en suspensió com els aerosols que transporten els virus.

Disponer d’elements de purificació de l’aire no només ajuda a eliminar un 99,9% d’aquestes partícules del virus, sinó també qualsevol altre rastre que pugui resultar perjudicial per a l’ambient a les oficines de treball, col·legis i, en general, a qualsevol interior. Per a ell disposar de certificacions oficials que així demuestren i filtres HEPA homologats no només és necessari, sinó que, a més, està avalat pel Ministeri de Sanitat.

Hi ha que tenir en compte que en l’estudi realitzat, un 82% de les persones que realitzen treballs a l’interior d’espais tancats se senten més segurs, productius i satisfets si es posen en pràctiques mesures preventives per garantir la salut de l’ambient de treball. Y esos dades se disparan si se tiene en cuenta los edificios de salud pública, los colegios o las residencias de la tercera edad, per exemple.

El segon aspecte que s’ha de controlar en els interiors, una vegada que s’elimina la mascarilla als espais cerrats, és el de la ventilació. Els experts de Fellowes recomanen una combinació de la higienització de l’aire a través de purificadors, però també combinant-los amb els cicles de ventilació.

Siempre es parla de dos tipus de ventilació, la natural i que es realitza amb la renovació de l’aire a través de l’obertura de finestres i portes, i l’artificial a través d’altres equips de ventilació d’interiors. Aquests últims han de ser revisats en quant a seu funcionament i neteja de filtres, amb el fin de que l’aire que es veu a l’interior sea d’òptima qualitat.

Com a tercer aspecte que conviene controlar en els interiors quan llegue l’ansiada retirada de les mascarillas, és el de la confiança de les persones que diariament es troben dins d’aquests edificis.

Evitar el terme ‘edifici malalt’ significa que el grau d’implicació dels serveis de prevenció de riscos mar màxim, incorporant els seus protocols de purificació i higienització de l’aire en tots els seus plans.

El grau de satisfacció està directament relacionat amb la confiança tant dels estudiants, com dels treballadors i qualsevol que cada dia acuda a un edifici amb espais cerrats, ja sense mascarilla.

A nivell psicològic està demostrat, a més, que aquesta satisfacció i confiança redunda en una productivitat molt major en tots els entes socials.

[ad_2]

Comparte

Actualidad

Te puede interesar
Relacionado

Mapa de Talento transforma la identificación y el desarrollo de habilidades en la era digital

El talento humano ha sido por generaciones el aspecto...

AleaSoft; El Futuro del Mercado Eléctrico en España; Baterías, Hibridación y Rentabilidad

El mercado eléctrico se enfrenta a una revolución energética...

ERP Power Week, el evento imprescindible para la transformación digital de la empresa

En un entorno empresarial que avanza rápidamente hacia la...