[ad_1]
Al calor del 8 de març se celebra a la Sede de la Cámara de Comercio, Industria y Servicios de Madrid, Palacio de Santoña, el congrés “La igualdad en la abogacía: herramientas para avanzar”, un espai on un grup d’experts han nutrit. debatit els motius que impiden que la professió encara no abast els nivells òptims de compromís amb les dones.
Era la pròpia ministra de Justicia quien va posar la veu d’alarma “En nuestros días, la presencia de la dona està pràcticament equiparada a la professióamb un 44% de abogadas, sense embargo, la seva presència en els puestos més alts de les direccions de bufetes és solo del 5,3%”, assenyalava Pilar Llop, paraules que es van alinear amb les dades que manejava la Fundació Woman Forward, institució que treballa per impulsar la creació de valor en les organitzacions promovent el talent femení a través de la investigació, quien de boca de la seva presidenta, Mirian Izquierdo Barriuso, mostró com els homes percepen el progrés de la igualtat de forma més optimista, i mentre el 74% cree que s’han realitzat progressos en els últims anys en aquesta matèria, solo el 48% de las abogadas creen que se han donat passos en la seva consecució. Per fer-ho, s’aprofita l’altavoz per reclamar mesures com la proposta des de la seva Fundació, s’insta a una Certificació en Igualtat i Competitivitat “com a sistema integral per gestionar la igualtat en les organitzacions com a instrument fonamental per avançar en els bufetes”, ha afegit Mirian. Esquerre.
El incuestionable talent femení
El congrés, conduït per Paloma Barandiarán, es va repartir en tres taules de debat que va coincidir com un dels principals problemes, la falta de abogadas en los puestos directivos i la dificultat per desenvolupar la seva trajectòria amb aquest objectiu, pese a l’inici dels estudis universitaris hi ha un percentatge majoritari d’estudiants femenines.
En aquest sentit l’advocat penalista i diputat de l’ICAM, Juan Gonzalo Ospina, ponía en valor que les dones estan igual de preparades que els homes per assumir responsabilitatsmostra de ello l’exemple de despacho paritario que supone Ospina Abogados, per lo que insta a “apostar realment pel talent com a element central del crecimiento” en un sector on “el capital humà és el major valor” i “la no retenció de capital humano és un fracàs absolut per al despacho d’advocats, en definitiva, una pèrdua absoluta d’eficàcia i eficiència interna”, referia a l’advocat.
Els mitjans de comunicació com a eina del canvi
Precisament, els mitjans de comunicació són una eina per impulsar el canvi, però, com ha apuntat el responsable de tribunals econòmics de l’Agencia EFE, Sara Muñoz, “todavía se aprecia cómo la figura de las abogadas queda relegada a un segundo plano, por darrere del soci estrella de la firma”. Per ello, va animar a “los interlocutors a fer autocrítica i estar per la labor de dar aquesta veu, perquè, si no, perderán talent”. Anàlisi coincideix amb altres ponents que assenyalaven com a revulsiu “treballar el lideratge i la conciliació… però necessitem temps i tenim que treballar des del principi. Nosaltres donem compte de que la retenció i la promoció del talent femení arriba a un nivell de la piràmide un poc tard, tenim que treballar des de la Universitat, des dels primers anys laborals”, ha afegit José Luis Risco, director de Recursos Humans d’EY Espanya. .
El congrés, celebrat el passat 10 de març, va cerrar els missatges de solidaritat necessària entre col·legis, ja que “La conciliació ha de construir sota els principis de confiança i flexibilitat entre professionals, no ha de ser en cap terme una qüestió de gènere”, ha conclòs Alberto Gilarranz.
[ad_2]