[ad_1]
El Centro Europeo de Empresas Innovadoras de Elche, CEEI Elche, ha celebrado la primera edició del programa d’acceleració empresarial LLAMP TRIPLE IMPACTO. Un projecte desenvolupat pels CEEI vermells de la Comunitat Valenciana, juntament amb altres entitats, i impulsat per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana, a través de la Direcció General d’Empresa.
La iniciativa té com a objectiu impulsar a les empreses seleccionades cap al triple impacte innovador – social, medioambiental i econòmic – i alinear-se amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. “Amb el programa busquem acompanyar als projectes emprenedors per a que contemplen la sostenibilitat de la forma integral des de les seves primeres fases”, comenta Teresa García, directora general d’Emprendiment i Cooperativisme.
Un total de tres empreses s’han beneficiat de la mentorització en temes econòmics, socials i medioambientals que els ha ofert el CEEI Elche. “Decidim apuntar-nos al considerar que compartíamos la vocació per transformar la societat, en el nostre cas, aportant un model de mobilitat més respectuós amb el medi ambient i basat en un entorn digital, afavorint la creació d’ocupació de qualitat al nostre territori”, assegura Eduardo. Martínez, director de Movilidad Eléctrica de Coves Energy, una de les empreses participants.
Actualment, la Comunitat Valenciana està experimentant un fort creixement del ecosistema emprenedor de tots els seus àmbits. En el cas de la provincia d’Alacant, les dades conviden a l’optimisme i que se situen en el top 10 nacional amb una inversió externa superior als 29 milions des del 2018. “El programa LLAMP pretén posicionar l’emprenedoria sostenible com una referència i , al mateix temps, democratitzar l’accés al ecosistema emprenedor, superant brechas territorials, socioeconómicas o de género”, añade Teresa García.
Un dels factors diferencials que ofereix el programa és l’atenció individualitzada, dirigida a cobrir les necessitats concretes de cada projecte empresarial. “La mentorització no permet tenir punts de vista diferents als nostres. Escuchar una opinió externa a la empresa te hace repensar tus ideas y, en ocasiones, modificarlas”, comenta Jorge Espuig, CEO de Comunidad Energética, otra de las empresas participantes en la convocatoria.
Durant el programa, les empreses han rebut diferents tipus de suport. Per un lado, asesoramiento interno mediante un mentor del CEEI Elche y, por otro lado, formación doble: sessions impartidas por expertos en materia de ventas, inversiones o digitalización; i també amb formacions que desenvolupen altres entitats vinculades al programa. “A nivell professional, aquest programa ha suposat l’empujón definitiu que necessitem per créixer així com per a donar-li un perfil més professional a la nostra web i xarxes socials”, assegura Rosa Martínez, fundadora de [email protected], la tercera empresa participant.
El programa no només ha tingut major demanda de la presupostada, si no està servint de germen per a la coordinació del ecosistema de l’emprenedoria a la Comunitat. “Debem avançar junts al propi escenari per generar innovació, penetrar encara més en el territori i recolzar a les entitats locals, així com millorar els sistemes de transferència de tecnologia i les aliances per a l’intraemprenedoria i fomentar la cultura emprenedora en etapes més tempranes del sistema. educatiu”, conclou Teresa García.
Sobre CEEI Elx
CEEI Elche porta més de 30 anys treballant per democratitzar la innovació en la societat a través d’un conjunt d’activitats i serveis que tenen com a objectiu impulsar l’esperit emprenedor i empresarial de la província d’Alacant. Per a ell treballant donant suport a emprenedors i empreses en els seus processos de desenvolupament, creixement i consolidació així com cooperant amb altres entitats i institucions de l’entorn per dinamitzar i posar en comuns els recursos locals.
[ad_2]