[ad_1]
Hoy se celebra el Dia Internacional de la Mujer, un marc en el que la Fundación Adecco, con el apoyo de 103 empresas comprometidas, celebrará la Setmana de la Dona 2022 amb un doble objectiu: accelerar l’accés a l’ocupació de les dones amb major risc d’exclusió, dotandoles de recursos i eines per incrementar la seva empleabilitat i, al mateix temps, crear consciència sobre els obstáculos que encara tenen que classificar per competir en igualtat de condicions. en el mercat laboral.
Aquesta iniciativa és fruit de la missió social #EmpleoParaTodas de la Fundació Adecco, i s’alinea amb l’Agenda 2030 donant resposta, concretament, a 4 Objectius de Desenvolupament Sostenible: fin de la pobresa, reducció de les desigualdades, igualtat de gènere, treball decent i creixement econòmic. A més, l’ODS 17 estableix la importància de generar aliances, siendo la Setmana de la Dona 2022 el millor exemple de la unió i el compromís empresarial per contribuir a un retoc de primer ordre, com és la igualtat de la dona en el mercat laboral.
4,2 milions de dones en edat laboral, en risc d’exclusió social
Històricament, la dona s’ha enfrontat a dificultats addicionals en la seva recerca d’ocupació que li acompanyarà al llarg de tota la seva vida activa, com així ho reflecteixen els principals indicadors laborals. Així, la seva tasa de paró assoleix el 15%, davant al 11,7% de la masculina i son les primeres retirades del mercat laboral quan la situació familiar ho requereixi, com a prova de la inactivitat per raons del hogar: 2,9 milions de dones no treballen per motius familiars i/domèstics, una xifra casi 7 vegades superior a la dels homes (430.600). Altres factors com la brecha salarial, del 20% (elles cobran un 20% menos que ellos), constatan, asimisme, el menor reconeixement social que té la carrera professional d’una dona i les dificultats añadidas que s’afronten per consolidar-se en el mercat laboral.
Hoy es comptabilitzen un total de 4.231.018 dones entre 16 i 64 anys -el 28,1% de les que tenen edat laboral– en riesgo de pobreza y/o exclusión social, siendo el desempleo el principal desencadenante. Esta vulnerabilitat se cierne sobre tot sobre les dones més joves, que son les que anoten cotes més elevades d’exclusió social (33,8%), seguidas de les dones majors de 45 anys, el risc d’exclusió assoleix el 27%.
Algunas dones estan especialment exposades a l’exclusió social. És el cas de les desempleades de llarga durada, les dones amb discapacitat, amb responsabilitats familiars no compartides i/o víctimes de la violència de gènere, segueixen trobant grans dificultats per trobar un treball estable. “Moltes d’elles no havien culminat el procés de recuperació de l’“altra crisi” i la pandèmia els va abocar a situacions crítiques, situant-se en la pobresa o al fil de la mateixa. És en aquests moments de recuperació quan hem de treballar fermament per que no se queden enrere i puguin sortir endavant a través d’un ocupació que les proporcione autonomia, realització personal i garanties de futur”- senyala Francisco Mesonero, director general de la Fundació Adecco.
Talleres per empoderar a les dones en risc d’exclusió
En el marc del Dia Internacional de la Mujer, la Fundació Adecco torna a posar en marxa la Setmana de la Dona 2022, amb el doble objectiu de accelerar la empleabilidad de las mujeres con mayor riesgo d’exclusión y, al mismo tiempo, generar conciencia sobre los obstáculos que aún tienen que sortear para competir en igualdad de condiciones el mercado laboral.
Així, durant aquesta setmana, la Fundació Adecco intensificarà la seva activitat d’orientació i intermediació laboral, esperant poder acompanyar a més de 300 dones en risc d’exclusió. Per ello, es realitzaran tallers formatius a les 15 delegacions de la Fundació Adecco en España ubicades a Madrid, Barcelona, Girona, Tarragona, Saragossa, València, Alacant, Las Palmas, Tenerife, Mallorca, Sevilla, Màlaga, Sant Sebastià, Bilbao i Pamplona. .
Aquestes sessions faran un recorregut 360º sobre tot el procés de recerca d’ocupació, abordant amb detall totes les fases que intervenen en aquest itinerari: des de la definició de l’objectiu professional o la preparació del currículum fins a l’ús dels portals d’ocupació i LinkedIn, com a eines imprescindibles en el mercat laboral del segle XXI.
Els tallers formatius a l’estiu reforçats pels consells i claus de les dones referents: Eva Porto, influencer de Recursos Humans, i l’atleta amb discapacitat Carmen Giménez. Ambas utilitzaran les seves xarxes socials com altavoz per arribar a les dones més vulnerables i llançar un missatge d’inspiració que motiu a les dessempleades en el procés de recerca de treball.
El camino hacia el empleo: un difícil recorrido para más de 4 millones de mujeres
A més de treballar directament amb les dones en la seva empleabilitat, la Fundació Adecco i les 103 empreses col·laboradores han unit per llançar un missatge de sensibilització que calen a la societat i a les empreses, generant consciència sobre les dificultats laborals que enfronten les dones en risc. d’exclusió, i que moltes vegades romanen invisibilitzades.
D’aquesta manera, durant aquests dies la Fundació Adecco i les seves empreses col·laboradores estan distribuint un vídeo de sensibilització amb el missatge “Tenem que fijarnos més”. En aquesta campanya es dóna a conèixer la història de Belén, que també és més de 4 milions de dones en risc d’exclusió. Narrada en to d’humor per Victoria Martín i Carolina Iglesias, humoristes, presentadores y ganadoras del premio Ondas 2021 por el Podcast ‘Estirando el chicle’. Esta campanya convida al mateix temps a la crítica reflexió sobre el dur context que acompanya a les dones amb més dificultats i que tant complica la seva recerca d’ocupació.
“Detalles aparentment insignificants com a acudir a una entrevista de treball en transport públic, amb el cost que conlleva, es converteixen en missió impossible per a moltes dones que ni siquiera poden financiar necessitats bàsiques com l’habitatge o l’alimentació. Sin un suport cert i específic, poden entrar en una espiral d’exclusió i pobresa de difícil sortida, a la que sovint es ve arrastrada tota la seva unitat familiar. Això és precisament el que hem de veure reflectir en el vídeo”- senyala Begoña Bravo, responsable del Pla d’Integració de la Fundació Adecco.
“El nostre objectiu és donar visibilitat a la realitat de la privació material diverses i exclusions que presenten més de 4 milions de dones i les seves famílies a Espanya, però sense deixar de subrayar, al mateix temps, el talent que alberga i el resultat estratègic per a la competitivitat. de las empresas y de nuestro país en su conjunto”- añade Francisco Mesonero.
El vídeo es pot visualitzar al web fijate.org
[ad_2]