jueves, diciembre 12, 2024

AT: «El Ministerio de Transportes continúa perjudicando la vida familiar de los conductores profesionales»

Fecha:

[ad_1]

En el passat mes d’abril de 2021 es va publicar, amb un any de retraso en el compliment dels terminis màxims, el RD que transposa la Directiva Europea de l’any 2018 que regula la formació CAP dels conductors professionals.

El nou RD havia de contemplar la teleformació com a complement a la formació presencial, però la realitat és que en el seu articulat condicionant la seva implementació a la conformitat amb les especificacions que s’han d’establir reglamentàriament per part del Ministro de Transports, Movilidad y Agenda Urbanaen relació a la formació CAP Inicial, i un futur desenvolupament normatiu mitjançant la publicació d’una OM que regularà la formació CAP Continua.

Han transcurrit casi dos anys des de la data en que tendria que haver publicat el nou RD CAP i, a dia d’avui, el Ministeri de Transports segueix sense desenvolupar la normativa que permet la teleformació en els cursos CAP. Esta demora injustificada està causant un greu perjudici al sector del transport, que està vivint els seus moments per la falta de personal per portar camions o autobuses. A més, el perjudici també afecta als conductors i els conductors professionals, pues el retraso en poder cursar el CAP en modalitat de teleformació els afectats a la seva vida personal, familiar, social i professional.

AT Academia del Transportista resume los beneficios que para los conductores tiene el aprendizaje a través de aula virtual y que, hasta ahora, los niega Transportes:

  1. Espanya Vacada: majors facilitats d’accés a la formació a les zones despoblades on no existeixen centres o estan molt alejats.
  2. Conciliació familiar: les formacions suelen realitzarse en fin de setmana o temps de descans dels transportistes dificultant la convivència familiar.
  3. Bretxa Digital: se suben al tren europeu de les competències digitals en moments de tendències en la documentació del transport serà electrònica.
  4. Innovació: facilitat d’incorporació de metodologies innovadores virtuals atractives.
  5. Aprenentatge actiu: interacció i retroalimentación de lo aprendido.
  6. Recursos virtuals il·limitats: possibilitat infinita d’incorporar actius digitals.
  7. Flexibilitat horaria, de lloc i de temps: de lliure elecció per part del transportista en funció de la seva disponibilitat, etc.
  8. Ahorro: en gastos de desplaçament i en temps de trajectòria.
  9. Barreres d’accés a la professió: facilitat d’accés a la formació CAP i per tant al rendiment professional.
  10. Expectatives i necessitats: els conductors recolzen en més d’un 90% la modalitat de teleformació davant la presencial

Luis Miguel Soto, CEO de AT Academia del Transportista, incideix en que «els conductors son la part essencial de la cadena del transport, que la millora de la seva formació gràcies a les avantatges de l’e-Learning és clau per a l’avanç en els processos de digitalització i innovació de les seves empreses i que l’augment de professionals qualificats permetrà cobrir la necessitat urgent d’aquests conductors».

Para Soto, «este retraso reiterativo en el canvi de paradigma de la formació de conductors suposa una feina sinsentida que no té més explicació que la falta d’empatia amb les persones que exerceixen o volen exercir aquesta professió. Digital i totes les estratègies educatives potencialment les metodologies e-Learning i que el Mitma, per un altre lado, siga dilatant la seva implementació sense arguments que legitimen la seva dilatació legislativa».

Insisteix Luis Miguel Soto en que «la teleformació, entre altres avantatges, facilitarà que els conductors professionals passen més temps amb la seva família. Precisament, aquesta falta de conciliació familiar és una de les principals causes que li restaran atractives a aquesta bona professió. Millorar la la qualitat de vida dels treballadors es considera a més com una eina important per millorar la competitivitat de les empreses. a implementar-se en modalidad de teleformación con las 12 horas dictadas por la Directiva Europea, supondría que el conductor invirtiese un solo fin de semana presencial en superar el curso, quedando el resto de los fines de semana a la seva disposición libre».

‘Siguen faltando conductors, però Transportes no derriba les barreras per a la seva formació’.

[ad_2]

Comparte

Actualidad

Te puede interesar
Relacionado

‘La magia de ser valiente’, la inspiradora autobiografía de Margarita Turégano

CÍRCULO ROJO.- El sello editorial Círculo Rojo lanza ‘La magia...

‘La mágica creación de Pituly’ es un libro infantil que ayuda a curar la soledad

CÍRCULO ROJO.- Yolanda y Beatriz han sido las propulsoras de...

EI2VALUE se consolida como referente en fondos value en España

En un panorama financiero marcado por la incertidumbre y...