sábado, septiembre 28, 2024

Annabel Serpico: «He tenido la suerte de trabajar en lugares donde han visto mi género como un valor»

Fecha:

[ad_1]

Segons l’informe Científicas en Cifras 2021 del Ministerio de Ciencia e Innovación, el personal investigador a España està compost per un 41% de dones, una xifra que s’ha incrementat en els últims anys, ja que no crecía des de 2009, amb un 39%. Sense embargo, aquesta millora s’ha d’emprar el nombre d’investigadors a l’Administració Pública (52%), mentre que en Universitats (43%) i en el sector empresarial (31%) s’ha mantingut igual. Espanya s’ha col·locat per delante de la media de la UE, que se situa en un 38%.

Sin embargo, l’informe destaca l’escasa representació de dones en les categories de major rango. La segregació vertical es produeix de forma clara en els puestos de presa de decisions.

AORA Health, laboratori farmacèutic especialitzat en el disseny i producció de productes nutracèutics d’alt valor, aposta fermament per la integració del talent i el coneixement femení al seu departament d’investigació, actualment gestionat per un home i una dona al 50%, així com per la visibilidad de la labor de las mujeres científicas.

Annabel Serpico es va incorporar a la companyia el setembre de 2021, on desenvolupa la funció de responsable del desenvolupament i anàlisi de nutracèuticos.

Segons Anabel: «Afortunadamente, hasta el momento no he tenido dificultades por ser mujer. He tenido la suerte de trabajar, siempre, en lugares multiculturales y multidisciplinares, que han visto mi nacionalidad y mi género como un valor añadido. Sin embargo, es cierto. que la igualdad en el ámbito científico aún no s’ha assolit. Las niñas y las jóvenes necesitan referentes femeninos que les impulsen a iniciar la carrera científica, siempre que sea su vocación».

«Me gradué magna cum laude en la Università degli studi di Napoli (Italia), amb un master en biotecnología molecular e industrial. Tras obtener mi título, va treballar com a investigador durante 15 meses en esta Universidad, en celulasas y hemicelulasas, con el objetivo final de millorar el procés de producció de bioetanol, a partir de biomasas lignocelulòsicas», explica la investigadora.

«Per otro lado, obtuve un Doctorado en Química a la Universidad de Edimburgo (Reino Unido), trabajando en el desarrollo de enzimas por la producción de principios activos farmacéuticos (API). Durant els tres anys següents, va ser líder de la línia de investigació de biocatàlisi a l’equip de biotecnologia al centre tecnològic LEITAT En aquesta posició, he estat treballant en una àmplia varietat de projectes amb finançament internacional i nacional, així com projectes industrials per a entitats privades, que m’han permès ampliar els meus coneixements i experiència. en varias clases d’enzims i aplicacions industrials», ha afirmat Annabel.

Annabel Serpico ha estat, a més, coordinadora tècnica del projecte H2020 BIOCON- CO2, relativa a la conversió de CO2 brut en productes de valor afegit i participat activament en el desenvolupament i redacció de propostes com l’OXIPRO a la convocatòria FNR16: Enzimas per a productes de consum més respetuosos amb el medi ambient, que va rebre, recentment, una puntuación de 14,5/15 i finançament europeu. Actualment, la seva funció principal en AORA Health és el suport científic al desenvolupament dels productes de la marca, liderant els projectes de col·laboració amb els centres d’investigació amb els que treballa l’empresa.

AORA Health realitza una acció decidida pel talent científic, posat que els seus productes es basen en la combinació de molècules bioactivas de substàncies naturals, per potenciar els efectes sinèrgics, beneficis per al benestar i la salut de les persones. Els seus productes estan avalats per estudis clínics i la companyia col·labora amb entitats com el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), el Instituto de Investigación de Ciencias de la Alimentación (CIAL), la Universidad Complutense de Madrid (UCM), la Sociedad Científica Psicosomática. y Psicológica, la Universidad Autónoma de Madrid (UAM), el Centro Tecnológico de Valencia (AINIA), la Universidad de Cambridge y el Instituto Karolinska de Suecia, entre otros centros internacionales.

AORA Health compte amb una plantilla composta en un 65% per dones. En l’àrea d’investigació és paritària al 50% en quant a gènere i un dels seus principis és la flexibilitat a l’hora de donar resposta a la seva plantilla, per conciliar la vida personal i laboral.

[ad_2]

Comparte

Actualidad

Te puede interesar
Relacionado

Mapa de Talento transforma la identificación y el desarrollo de habilidades en la era digital

El talento humano ha sido por generaciones el aspecto...

AleaSoft; El Futuro del Mercado Eléctrico en España; Baterías, Hibridación y Rentabilidad

El mercado eléctrico se enfrenta a una revolución energética...

ERP Power Week, el evento imprescindible para la transformación digital de la empresa

En un entorno empresarial que avanza rápidamente hacia la...