sábado, septiembre 28, 2024

Redefiniendo el concepto de la oficina con Witco: flexibilidad por metro cuadrado

Fecha:

[ad_1]

Distinto a lo que se pensaba, los trabajadores —o «colaboradores», terme molt més acertado per fer aquesta alusió— vol tornar a la oficina. De manera que la hibridació es manifesta com a company de camp de les organitzacions per atraure i fidelitzar el talent, perquè permet trobar l’equilibri entre el treball i la vida personal.

Així, convé eliminar aquest pensament binari que només distingia entre les alternatives de presencialitat i teletrabajo. Ara és essencial redissenyar tant mètodes com espais de treball.

«M’interessa el futur perquè és el lloc on voy a passar el resto de la meva vida»
La cita que titula aquesta secció pertany a Woody Allen, i serveix de presentació d’aquesta nova conceptualització de l’espai de treball. I és que el paradigma del futur laboral està, actualment, obligant a nombroses organitzacions a redefinir els conceptes atats a l’oficina.

Primerament, s’ha de subrayar que una organització flexible és aquella que és capaç d’abarcar-ho millor de la presencialitat i del teletrabajo. Trabajar només des de la casa pot fer que els col·laboradors sean més productius a curt termini. No obstant això, la capacitat d’establir vínculos de confiança, créixer en les carreres corresponents de cada un a través dels companys i col·laborar amb ells és fonamental.

Sense espais físics, s’ignora el veritablement important més allá dels objectius i les estratègies definides per se: conèixer els altres col·laboradors, alinear-se amb una visió corporativa i treballar conjuntament. Perquè, naturalment, la taula de comedor mai podrá substituir el treball en equip o les reunions espontànias que surgen al voltant de la màquina de cafè.

Per consiguiente, s’ha de dotar a l’oficina d’una varietat de serveis bàsics per millorar la benestar i la comoditat dels col·laboradors. D’aquesta manera, es sentiran més incentius en l’oficina quan sigui possible. Així, els líders empresarials han de ser capaços d’oferir experiències, s’entenen ara com un element potencial unificador de les seves organitzacions.

Nicolas Lebeau, director de comptes clau de Witco a Espanya, destaca una de les afirmacions que més es repeteixen a les reunions amb empreses, que permet il·lustrar el concepte de flexibilitat:

«Mi lunes de hoy no será mi lunes de la semana que viene. Hoy mi hijo está enfermo y tengo que estar pendiente de él, y el lunes que viene vendrá el fontanero a casa. Així, entenem que les empreses valorades com a «Great Place». To Work” son les empreses que acompanyaven al seu equip en el seu dia, i no viceversa”.

Dicho en altres paraules, ofereix als col·laboradors serveis com el de transport, menjar, activitats i esdeveniments —entre altres— a l’oficina, assegureu-vos que aquests estaran 100% enfocats al seu treball. ¿Per què? Perquè ha rebut una gran ajuda per resoldre part de les seves obligacions i compromisos pendents. Això també es denomina flexibilitat.

La importància de la tecnologia en aquesta transició
Quan es parla de hibridez es parla de tecnologia. En efecte, necessiten solucions digitals per convertir les oficines en llocs més atractius i flexibles.

En aquest sentit, la tecnologia és l’única eina capaç de connectar organitzacions i col·laboradors, tant de forma remota com a persona. Asimisme, respalda a tot el capital humà i suavitza la complejitat inherent d’aquestes noves formes de treballar.

Cal destacar, sense embargo, que avui, el gran desafiament tecnològic per a les empreses va molt més allá de zoom i slack. Y es que la gran tarea pendiente de estas es comprender las necesidades de sus colaboradores, y mantenlos alineados mientras crean relaciones significativas.

Així, és necessari millorar l’experiència i bé estar laboral simplificant l’organització i el flux d’equips. És per això que les organitzacions han de respondre davant les peticions dels seus equips sobre l’ús dels recursos digitals a l’oficina per a optimitzar serveis i comunicacions, perquè els ajudin a seguir fomentant una cultura d’empresa saludable.

Per lo que conviene eliminar del diccionario laboral la definició de la oficina como un lugar en el que realizar, simplemente, tareas mecánicas e individuales. Perquè la funció d’aquests espais ha canviat. Perquè el propòsit dels col·laboradors ha canviat i ara es reinventa com un ecosistema d’espais que s’apropa més a un centre de socialització, en el que estimula la socialització, l’aprenentatge i la col·laboració.

En definitiva, la oficina és un element catalitzador en el desenvolupament de les persones i les empreses. Està ahí des de fa molt de temps i no pretendre desaparèixer, però sí transformar-se.

[ad_2]

Comparte

Actualidad

Te puede interesar
Relacionado

Mapa de Talento transforma la identificación y el desarrollo de habilidades en la era digital

El talento humano ha sido por generaciones el aspecto...

AleaSoft; El Futuro del Mercado Eléctrico en España; Baterías, Hibridación y Rentabilidad

El mercado eléctrico se enfrenta a una revolución energética...

ERP Power Week, el evento imprescindible para la transformación digital de la empresa

En un entorno empresarial que avanza rápidamente hacia la...