sábado, septiembre 28, 2024

Lefebvre analiza las principales novedades y deducciones de la Campaña de Renta 2021

Fecha:

[ad_1]

Les últimes dades de l’Agència Tributària, estimen que aquest any es presentaran més de 21 milions de declaracions, un 0,9% més de l’any passat. De fet, es calcula que més de 14 milions de declaracions seran a devolver, superant una importació de més de 11 milions d’euros, un 5,8% més que l’any 2021. 5% amb respecte a l’any passat, el que suposa més de 13 milions d’euros.

Per conèixer totes les novetats i deduccions que afecten a famílies, empresaris individuals i assessors fiscals, Lefebvreproveïdor de contingut jurídic líder a Espanya, presenta el Memento Práctico IRPF 2022. Com ajuda prèvia per a que els contribuents puguin presentar la seva declaració de la renda, els experts de Lefebvre han analitzat les 7 principals novetats i deduccions sobre l’IRPF de la Campanya de Renta. 2021.

1.Teletrabajo. L’any 2021 també ha estat marcat pel teletrabajo i amb respecte al tractament fiscal en el càlcul dels rendiments del treball, un dia d’avui, no es pot deduir cap gasto de l’habitatge en la que es teletrabaja, com la llum, l’aigua. o Internet. No obstant això, sí que admeteu la possibilitat d’utilitzar els vals de menjar durant els dies de teletrabajo, en les mateixes condicions i amb els requisits exigits per a la seva utilització durant els dies en què el treballador realitza el seu treball en els locals o les oficines de l’empresa.

2.Immobles. Una de les novetats més llamatives és la creació d’una nova casilla, per a que, els arrendadors de locals que voluntàriament acordaran rebaixar el lloguer en els tres primers mesos de l’any passat puguin consignar dicha rebaixa com a gasto deducible. Esta casilla solo podrà utilitzar aquells que no posen més de 10 immobles urbans, excluidos garatges i traseros, amb una superfície construïda no supere els 1.500 m2 i que hi ha subscrit un contracte d’arrendament per a un ús diferent de l’habitatge o de la indústria.

Sense embargo, per als immobles arrendats destinats a l’habitatge, el contribuent sol pot aplicar la reducció dels rendiments nets positius del capital immobiliari que consigne en la seva autoliquidació, sempre que la mateixa es presenta abans d’un procediment de verificació de dades, comprovació limitada. o inspecció en la que s’inclou la comprovació d’aquests rendiments. En cas de divorci, si el contribuent té que satisfer la totalitat dels pagaments del préstec per a l’adquisició de l’habitatge habitual del contribuent i els fills comunes, aquest té dret a aplicar la deducció completa a un haver liquidat la societat de gananciales.

3.Eficiència energètica. Una altra de les novetats més interessants d’aquest any són les tres deduccions temporals que s’apliquen per les quantitats invertides en obres de rehabilitació que contribueixen a assolir les millores de l’eficiència energètica:

– La primera deducció permet una reducció del 20% per obres que contribueixen a la millora de l’eficiència energètica de l’habitatge habitual, amb una deducció màxima de 5.000€ (siempre que les obres contribueixen al menys a un 7% a la demanda de la calefacció i refrigeració).

– La segona deducció, també aplicable a l’habitatge habitual o arrendada, permet una deducció de fins a un 40% amb un màxim de 7.500€ (siempre que les obres contribueixen al menys a un 30% a la demanda de la calefacción i refrigeració).

– La tercera deducció s’aplica a aquelles obres de rehabilitació que milloren l’eficiència energètica en edificis d’ús predominantement residencial, amb una deducció màxima de 15.000 euros (siempre que les obres contribueixen al menys a un 60% en la demanda de la calefacción i refrigeració). ).

4.Ingrés Mínimo Vital. El Ingreso Mínimo Vital, junt amb el resto de les prestacions econòmiques concedides per les CCAA, està exempt de l’IRPF fins a un import màxim anual conjunt d’1,5 vegades l’IPREM. No obstant això, l’article 33 del RDL 20/2020 estableix per a les persones titulars de l’ingrés mínim vital, l’obligació de presentar anualment la declaració de l’IRPF corresponent.

5.Criptomonedas. L’intercanvi entre monedes virtuals fora d’una activitat econòmica pot originar una ganancia o pèrdua patrimonial i s’ha de declarar. Dicho intercanvi entre monedes virtuals diferents, així com les obtingudes en la transmissió de monedes virtuals a canvi de diners, s’integra i compensa en la base imponible de l’horro.

6.Límit d’aportació en els sistemes previsió social. El any passat, el conjunt de les aportacions anuals màximes amb dret a reducció de la base imponible no podia exceder de 2.000€. Aquest límit s’incrementa fins a 8.000€ per les contribucions efectuades per l’empresa, aplicant-se individualment a cada contribuent integrat per la unitat familiar. Hi ha que tenir en compte que el conjunt de les aportacions anuals màximes als diferents sistemes de previsió social està subjecte a un segon límit, ja que no poden superar el 30% de la suma dels rendiments nets de l’exercici.

Asimisme, el contribuent també pot realitzar aportacions als sistemes de previsió social del seu cónyuge amb un límit de 1.000€ anuals, sempre que els rendiments nets d’aquest siguin inferiors a 8.000€.

7.Deduccions autonòmiques. A més de les deduccions d’exercicis anteriors, com el naixement d’un fill o l’adquisició de vehicles eficients energèticament, entre altres, s’observa amb la major freqüència un afavoriment a les deduccions que busquen evitar el despoblament de les zones rurals i el foment de l’emprenedoria. Per tant, és molt important que els contribuents revisen les deduccions aprovades per la Comunitat Autònoma on resideixen i el compliment dels requisits.

El miércoles 6 d’abril va organitzar el període de presentació de la declaració de la renta de l’exercici 2021 i els contribuents tindran fins el proper 30 de juny per a sol·licitar i presentar el seu borrador.

[ad_2]

Comparte

Actualidad

Te puede interesar
Relacionado

Mapa de Talento transforma la identificación y el desarrollo de habilidades en la era digital

El talento humano ha sido por generaciones el aspecto...

AleaSoft; El Futuro del Mercado Eléctrico en España; Baterías, Hibridación y Rentabilidad

El mercado eléctrico se enfrenta a una revolución energética...

ERP Power Week, el evento imprescindible para la transformación digital de la empresa

En un entorno empresarial que avanza rápidamente hacia la...