domingo, septiembre 29, 2024

8 tendencias en el diseño de oficinas y espacios comerciales para 2022, por JAV

Fecha:

[ad_1]

Tant si treballa en una oficina com en un local comercial, les següents tendències, recopilades pels millors experts en reformes integrals, més fàcil és una reforma integral del lloc de treball:

1. La oficina com a centre d’atenció
Aquest any, les reformes d’oficines estan orientades cap a la innovació, la conversa entre empleats i les reunions amb els clients. Les sales de treball són cada vegada més importants que els despatxos individuals, igual que les sales de conferències.

2. Espais comercials d’estil modern
L’estil modern és imprescindible. Inspirat en la filosofia de l’arquitecte Louis Sullivanpare de la arquitectura modernista, sigue un principio sencillo: «La forma sigue a la función».

Els muebles han de ser abans de tot funcional. Això significa que s’omite l’ornamentació innecessària i s’utilitza formes geomètriques amb bordes suaus i línies netes. Aquest estil també s’inspira en les formes orgàniques i les suaus corbes que es troben en la naturalesa i abarca una gran varietat de materials, des de la fusta i el cuir fins a la teca.

Per ello, per fer un canvi d’imatge a una oficina i convertir-la en moderna i elegant, és ideal utilitzar el menor nombre possible de mobles i pintar les parets blanques que han ressaltat l’arquitectura i el mobiliari. También debe tener muchas ventanas.

Sense embargo, es pot incorporar alguns tocs de colors marró, gris o fins i tot colors més vius per contrastar amb els materials naturals utilitzats.

Per a una major originalitat, es pot optar per un disseny inspirat en lofts, que combina l’estètica moderna amb un toc creatiu vintage.

3. El estil clàssic, una tendència atemporal
Com el seu nom indica, l’estil clàssic és intemporal. Una diferència de l’estil modern, se apreciar motlles i decoracions més detallades.

La paraula clau és el joc de textures i materials. Per exemple, es pot optar per motlles antigues, un sòl de fusta i mobles contemporanis de disseny refinat per no sobrecarregar l’espai i crear així un contrast.

Por otro lado, también se pueden elegir muebles con tiradores dorados y algunos objetos decorativos antiguos (jarrones, candelabros, platería, etc.) como toques discrets. Sin embargo, això implica que se deba optar per parets i revestiments més senzills.

Sea qual sea l’enfocament d’aquest estil, la madera sigue siendo una buena idea para los muebles principals. En cuanto a los colores, siguen en tendencias de pinturas los tonos sobrios y claros, como el blanco, el gris, el beige o el topo, que se puede contrastar con cortinas o alfombras estampadas, así como con algunos toques de colores más vivos en la decoració.

4. Madera natural per a espais de treball càlids
Aquest 2022, a l’igual que en anys anteriors, la madera sigue siendo la favorita en el diseño de interiores.

En primer lloc, perquè s’encaixa bé amb tots els estils (siempre que sepa combinar amb altres materials). També perquè aporta suavitat i sofisticació als espais.

Al decidir integrarlo en les parets, en els mobles o inclòs convertir-lo en l’element central de l’oficina optant per sòls o parets de fusta, aquest material aportarà calidez als espais comercials. Ya sea en brut o laminat, segons l’estil que vol donar a l’oficina, la fusta s’adapta igualment a dissenys elegants o estils més sofisticats.

És important combinar amb altres materials com el metall, l’hormigón o inclòs el màrmol, per evitar un disseny massa senzill.

5. Transparència en el disseny i en l’origen dels materials
Las ventanas panorámicas son las favoritas
ja que amplien l’espai, hi ha que tenir en compte que un espai de treball lluminós serà molt més estimulant per als empleats i aportarà alguna cosa de naturalesa a l’edifici.

Si les finestres són limitades a l’oficina, es pot utilitzar parets de cristall com a separadors siempre que sea posible, esto refractará y difundirá la luz. Aquest tipus de finestres al lloc de parets, donaran més dimensió a les oficines i obriran l’espai. De fet, la tendencia és cap als espais de treball oberts i flexibles com els coworking, que dan un ambient més agradable i acogedor al lloc de treball.

La transparència no es detiene en el disseny que es elija, perquè si hi ha alguna tendència és la importància de consum de forma local i ecològica. Així, aquesta tendència ha arribat per quedar-se, afavorir quant abans els materials bons per al medi ambient, sostenibles i procedents de petits circuits que permeten una major traçabilitat.

6. Zones de relaxació per augmentar la productivitat
Los empleados felices y descansados ​​son empleados productivos. Per reduir la rotació dels empleats, és important mantenir els motivats i en forma. Per això és important incorporar elements que els permeten desconnectar dels estrés del treball.

Una tendencia de diseño de oficinas es crear un rincón relax que hace todo esto añadiendo una zona de descanso. Aquest espai permet als empleats establir vincles i desenvolupar sinergies. També és una gran oportunitat per estimular la creativitat. Sofás, sillones, tot està disposat per oferir als empleats moments de relax entre reunions.

7. Naturaleza a l’interior per a l’espai respire
Les plantes ofereixen molts aspectes positius a qualsevol espai interior. No només son bones per a la salut mental dels empleats, sinó que també n’aporten toque de frescura a la decoració de la oficina. Afegeix diverses plantes verdes o amb flors suavitzarà la frialdad dels monitors de l’ordinador, les làmpades d’escriptori i altres llums de neó que a vegades fan que els llocs de treball parezcan sombríos.

Unas macetes amb plantes a l’oficina, macetes colgantes, jardineres a les zones comunes o inclòs un jardí vertical a la recepció completaran l’efecte de calidez desitjat.

8. Elements de disseny en colors naturals
A més de les plantes i la fusta, que aporta un poc d’aire lliure a l’espai de l’oficina, los colores naturales siguen siendo el camino a seguir.

En el lugar de los habituales tonos grises, se puede seleccionar tonos de beige, verde claro o marrón claro que sean suaves a la vista y contrasten con las frías eines tecnològiques que omplen les oficinas.

  • El verd és un dels favorits, ja que complementa els accents de fusta i aporta energia a l’espai, sense ser agressiu ni distraer.
  • El beix suau també realzarà un aspecte minimalista i a l’espai una sensació de calidez.
  • El blau també està de moda aquest any perquè proporciona un ambient tranquil i segur per treballar. Sense embargo, és necessari evitar els tonos llamatius i optar per el blau cobalto, el real o el de medianoche.
  • Per a les zones de descans, és preferible triar-ne uns toques de groc que aporten energia i positivitat a l’entorn de treball.

En resumen, hi ha que inclinar-se pels colors clars per a les grans superfícies i mantenir els colors més vius en tocs lleugers, com en les parets d’acento.

[ad_2]

Comparte

Actualidad

Te puede interesar
Relacionado

Mapa de Talento transforma la identificación y el desarrollo de habilidades en la era digital

El talento humano ha sido por generaciones el aspecto...

AleaSoft; El Futuro del Mercado Eléctrico en España; Baterías, Hibridación y Rentabilidad

El mercado eléctrico se enfrenta a una revolución energética...

ERP Power Week, el evento imprescindible para la transformación digital de la empresa

En un entorno empresarial que avanza rápidamente hacia la...