jueves, septiembre 19, 2024

Los 5 consejos definitivos para preparar un CV para procesos de contratación digital

Fecha:

[ad_1]

Segons ha informat CVapp en un comunicat, «moltes vegades, aquests ‘bots’ de contractació dels primers en ‘leer’ els currículos. De fet, he fet un primer filtre i directament rechazan molts d’ells abans d’arribar al personal de Recursos Humans». També s’està començant a carregar per mantenir informats de la seva situació als candidats mitjançant missatges personalitzats, així com avaluar i classificar la informació de manera instantània, augmentant l’efectivitat en el procés de reclutament.

“Podem passar hores i hores perfeccionant el nostre currículum per impressionar a les empreses. Però, existeix un percentatge bastant alt de que sea llegit per bots, és dir, els programes d’ordinador que realitzen una primera selecció”, explica Rolf Bax, gestor de continguts de CVApp.

Per tant, quan es prepari un currículum, és important començar també a redactar-lo per al mar interessant per als bots reclutadors. En aquest sentit, els experts de CVApp han preparat aquests consells per aconseguir passar aquest filtre:

  • Paraules clau: Heu d’assegurar-se d’introduir termes relacionats amb el treball en el currículum, i tractar d’emprar paraules correctes com la nomenclatura de les càrregues, habilitats, idiomes, formació acadèmica, utilitzar sinònims, etc.

  • Adaptat a l’oferta: També suele funcionar afegir una llista de les habilitats i competències adequades per a la càrrega que es sol·licita, ja que el bot estarà ‘buscando’ precisament aquests conceptes en els documents.

  • Dissenys senzills i minimalistes: La utilització d’elements gràfics en excés, com a imatges i dibuixos, en el currículum pot perjudicar la lectura del programari. L’ideal és utilitzar una plantilla sencilla i evitar diferents tipus de fonts i elements distractors.

  • Cuidar el format: A estos sistemes a vegades les ‘cuesta’ llegeix informació a l’encapçalat o al pie del document, per això que és millor no posar informació important en aquest lloc.

  • Ojo amb el .pdf: Encara que sigui el format més habitual per enviar el CV avui dia, a vegades els bots de contractació processen aquests currículums com si fossin una imatge, així que es recomana no enviar-lo en aquest format a menys que així ho especifiquen expressament.

Poc a poc els chatbots estan adquirint les millors capacitats en les tarees de contractació d’ocupació. En molts casos aquests assistents digitals ja realitzen preguntes als sol·licitants d’ocupació, candidats preseleccionats, i fins a programar entrevista, així que no hi ha més adaptació a aquesta nova realitat a la nostra recerca de treball. Les plantilles de CVApp.es estan pensades per ajudar als usuaris a adaptar-se a aquesta nova realitat i a destacar entre el resta.

[ad_2]

Comparte

Actualidad

Te puede interesar
Relacionado

Entre playas y montañas, una guía musical para explorar Tenerife

Viajar a Canarias, en cualquier momento del año, siempre...

Revolucionando el retorno laboral con innovaciones en IA

Hoy se tiene el placer de entrevistar a José...

Tres de las principales razones del fracaso en el tratamiento contra el cáncer, explicadas por el Dr. Ramón Gutiérrez

El Dr. Ramón Gutiérrez, destacado oncopatólogo y consultor científico...

Talent Match revoluciona la búsqueda de empleo con una herramienta de matchmaking

En los últimos años, la externalización del proceso de...