domingo, septiembre 29, 2024

COPADE promoverá la contribución de las pymes a los ODS con un proyecto de Huella Social

Fecha:

[ad_1]

La Fundació COPADE posa en marxa el projecte “Pymes y ODS promoviendo empresas por el cambio a través de la medición de la Huella Social (HS)” que permetrà que les pymes espanyoles puguin medir els seus efectes a les persones i al planeta i la seva contribució. als Objectius de Desarrollo Sostenible (ODS) a través de la Huella Social. Es tracta d’una nova iniciativa en la que es seleccionaran a 50 empreses espanyoles d’Alacant, Màlaga, Madrid, Cartagena i Las Palmas de Gran Canària per impulsar-los a evolucionar cap a models més sostenibles. Un pla que es realitzarà durant tot el 2022 i que fins i tot 200 persones es beneficien de forma directa.

Des de la proposta impulsada per COPADE es posa el foc a les pymes, ja que juegan un paper fonamental en l’economia espanyola al representar el 99,8% de totes les empreses del país, el 63% del PIB i el 74% de l’ocupació, segons dades del INE. A més, aquest tipus d’empreses compta amb poca capacitat i recursos molt limitats a l’hora de treballar per aconseguir els ODS. Per tant, seguint la línia d’aquestes dades, el projecte pilot planta una sèrie d’objectius entre els que destaquen ajudar a les pymes espanyoles en la consecució de les ODS mitjançant metodologies i eines innovadores com la Huella Social, posar en valor i visibilitzar a aquellas empresas que han aconseguit obtenir la certificació de la Huella Social, així com fomentar el coneixement de l’Agenda 2030 per part del teixit empresarial espanyol.

Fases del projecte
Una vegada s’ha seleccionat les pimes que participaran en aquesta iniciativa, es realitzarà un període d’acompanyament en el que s’emprarà la metodologia Grasshopper, la qual es basarà en què els propis empleats sean els que trobaran “necessitats no resueltes” a les seves empreses, respecte a la consecució de les ODS en les seves àrees d’activitat. D’aquesta manera, les pròpies organitzacions seran les que tractaran de buscar una solució a totes aquelles necessitats no resueltes. A partir d’aquí, facilitarà l’aplicació de les solucions propostes per les pròpies empreses i, a continuació, entrarà en acció l’Huella Social, una eina que permetrà medir la diferència, com estava l’organització al principi de tot aquest procés i el procés. la seva situació al final, en relació amb el compliment d’accions encaminades per aconseguir els ODS.

En quant al format d’aquest procés d’assessorament, es realitzaran diverses jornades a les que les pimes de les ciutats seleccionades hauran de presentar una sèrie de lliurables com les necessitats no resueltes prioritzades, contractes d’innovació personal i d’equip i un pla amb les solucions a. respecte. També es portarà a terme una fase de mentoring en línia de sis mesos per empresa que culminarà amb l’entrega d’un informe de medició de les possibles solucions a les necessitats sense resultats. A continuació, es tornarà a medir la Huella Social de cada organització per comprovar si s’han produït millores per validar si el procés ha estat efectiu i útil.

Com a part final del projecte, es portarà a terme una sèrie d’accions per a difondre tot el procés validat per COPADE i donar a conèixer l’Agenda 2030, així com posar en valor a les empreses compromeses amb els ODS. A més, organitzarà un esdeveniment final on aquestes organitzacions es presentaran com a exemple a seguir en quant al seu compromís amb els ODS i podràs explicar la seva experiència en aquest procés. En l’esdeveniment, les pimes podran tenir contacte amb altres organitzacions i inversors per a generar xarxes i les millores posicionades podran accedir a nous horitzons de negocis tant al sector públic com a l’àmbit privat.

El proyecto cuenta con el apoyo financiero del Ministerio de Asuntos Sociales y Agenda 2030 y la colaboración de la consultora Rise of Innovator (Creadores de lo Inesperado SL), especialistas en la metodología Grasshopper que se va a aplicar.

La apuesta de COPADE per la Huella Social
Durant aquests per medir la Huella Social de les empreses alineant-se amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Aquesta eina impulsada per COPADE és com una certificació per a empreses, permeten obtenir una foto de la seva Huella Social i la seva contribució a l’èxit de l’Agenda 2030, i identificar riscos i oportunitats a partir dels quals desenvolupen un pla d’acció que permeten a la empresa avançar en la millora de la seva Huella i contribució als ODS. Aquest instrument ha estat testat de forma exitosa en algunes empreses com Castillo de Canena i provada en alguns territoris d’Equador com les províncies de El Chimborazo, Esmeraldas, Cotopaxi, Bolívar, Guayas, Los Ríos, Loja e Imbabura, en les que es beneficiaran 1400 agricultors/as, dels quals un 64% eren dones.

[ad_2]

Comparte

Actualidad

Te puede interesar
Relacionado

Mapa de Talento transforma la identificación y el desarrollo de habilidades en la era digital

El talento humano ha sido por generaciones el aspecto...

AleaSoft; El Futuro del Mercado Eléctrico en España; Baterías, Hibridación y Rentabilidad

El mercado eléctrico se enfrenta a una revolución energética...

ERP Power Week, el evento imprescindible para la transformación digital de la empresa

En un entorno empresarial que avanza rápidamente hacia la...