sábado, septiembre 28, 2024

Aiudo crea la primera oficina de atención de empleadas del hogar para cobrar el paro

Fecha:

[ad_1]

El dia 24 de febrer, a les 10:43 del matí, Aiudo va rebre la primera de les moltes trucades telefónicas que vaig respondre amb relació a una sentència de la justícia europea: les 400.000 empleades del hogar que treballen al nostre país sense cap prestación per desempleo havia de cobrar el paró segons el Tribunal de Justicia de la Unión Europea (TJUE).

“Hola, hem llegit que per fin vamos a poder cobrar el paró, ¿es això verdad?”, preguntava una sorprendida Berta, cuidadora de persones majors que treballa en Aiudo. Des d’aquest moment, l’empresa de cuidadores a domicili ha rebut un constant goteo de trucades, el que ha dut a terme a crear una línia telefónica específica d’atenció exclusiva i gratuïta per a les empleades del hogar en tot el relacionat amb el cobro del paro.

De la incredulitat a la esperança
Hasta la fecha, en Aiudo han rebut més de mig centenar de trucades de empleades del hogar, tant que treballen per a l’empresa com fora d’ella, amb consultes que van des de la incredulitat inicial a la il·lusió després de la confirmació de l’ayer per part del govern. de que a lo llarg d’este 2022 podrán cobrar el paró.

“En las llamadas recibidas, la seva primera inquietud és saber si realment és verídica la noticia o si és un simple rumor; posteriorment desean saber com les va a afectar respecte a la seva nòmina, si s’aplicaria l’IRPF o, per exemple, què importaria cobraria en la nòmina tras cotizar per al treball. Ahí ves cómo como les cambia el to de voz de la incredulidad inicial pasan a la ilusión y la esperanza”, confiesa la responsable del departamento de Laboral de Aiudo y coordinadora de la nueva oficina de atención, Celia Alcaide.

La principal funció d’aquesta oficina d’atenció d’empleats del hogar per cobrar el parell és proporcionar suport i orientació a totes les empleades del hogar sobre la situació en la que es va trobar el seu règim respecte a l’aprovació de la recent sentencia. “Per ello, els comuniquem la informació més actualitzada que rebem de diferents organismes, entre ells el SEPE. Obtenir informació sobre els canvis que pot tenir el seu règim i el seu ocupació és primordial per a ellas i amb aquest nou departament, a més d’informar i ajudar, les dones tranquil·litat”, recalca Alcaide.

SEPE: “No va a ocurrir a molt curt termini”
Ante totes aquestes peticions d’informació, des de les fonts del SEPE -Servicio Público de Empleo Estatal- apuntan a que l’aprovació del par en Espanya no va a ocórrer a molt curt termini, ja que aquest tràmit ha de ser aprovat i publicat al BOE per al seu aplicabilitat. Això sí, recorden que durant la primera fase de la pandèmia el govern va trametre les sol·licituds de paró rebudes per les empleades de la llar, encara que sigui una mica de vigència en l’actualitat.

Nova web per assessorar a les cuidadores
Com agencia de colocación acreditada, Aiudo, des del seu naixement l’any 2016, sempre s’ha posicionat al costat de les empleades del hogar en la seva lluita contra l’economia sumergida amb tot tipus d’accions d’impacte social com aquesta.

“Nos sentim molt còmodes realitzant accions que contribuïm a millorar aquest sector i per a nosaltres el reconeixement del dret a paro és una notícia molt important i que portem molt temps esperant”, reconeix el CEO de l’empresa, Daniel Ibiza.

Tant, que des de l’empresa de cuidadores a domicili asseguran que vol ampliar la creació d’aquesta oficina d’atenció de les cuidadores amb la publicació d’una pàgina web en la que reconèixer les seves coses dins del seu portal d’ocupació. “Al final volem donar visibilitat a aquest servei per a qualsevol empleat de la llar que estigués dada d’alta a Espanya, encara que no estigui gestionada per Aiudo, rebeu la seva atenció, al igual que vau succeir durant la pandèmia”, conclou Eivissa.

Desde Aiudo vol recordar que el seu número de telèfon d’atenció gratuïta per a l’assessorament en temes relacionats amb la prestació del treball és el 960133570.

[ad_2]

Comparte

Actualidad

Te puede interesar
Relacionado

Mapa de Talento transforma la identificación y el desarrollo de habilidades en la era digital

El talento humano ha sido por generaciones el aspecto...

AleaSoft; El Futuro del Mercado Eléctrico en España; Baterías, Hibridación y Rentabilidad

El mercado eléctrico se enfrenta a una revolución energética...

ERP Power Week, el evento imprescindible para la transformación digital de la empresa

En un entorno empresarial que avanza rápidamente hacia la...