sábado, septiembre 28, 2024

El Beauty Innovation Days (BIDs) premia a las empresas más innovadoras del sector cosmético español

Fecha:

[ad_1]

El Beauty Cluster va tornar a l’activitat presencial celebrant la sèptima edició dels Beauty Innovation Days, la trobada anual en innovació de tota la cadena de valor del sector de la cosmètica, perfumeria i cura personal. Debido al context actual es va apostar per un format híbrid i van ser els dies 23 i 24 de febrer en els que es van reunir al voltant de 200 professionals del sector a les instal·lacions de la Barcelona School of Management.

Aquest any tuvieron lloc més de 40 ponències sobre ciència, tendències i innovació amb experts de la indústria íntegrament en anglès. El congrés ha estat dirigit a perfils científics d’àrees de formulació, professionals de màrqueting, CEOs i personal de desenvolupament de negoci d’empreses eminentemente relacionades amb la cosmètica, I+D i altres tipus de processos afins.

Alrededor de 40 empreses presentaron les seves innovacions i nous llançaments en àrees com: cura de la pell, tecnologia, fabricació cosmètica, testing, packaging, sostenibilitat i fragàncies. Però la novetat d’aquest any van ser els ‘Premis Jornades d’Innovació en Bellesa ‘, uns premis creats amb el fin de potenciar i posar en valor l’esforç de totes aquelles companyies que promouen la innovació i la ciència dins del sector bellesa.

Les categories premiades del BIDs
Aquest certamen pretend dar visibilitat a l’esforç científic i innovació d’empreses del sector de la cosmètica i el cuidado personal. El Repigment12 per a la hipopigmentació, primer tractament cosmètic de Bella Aurora Labs que bloqueja i pigmenta les manches blanques ha estat reconeguda amb el premi a la tecnologia més innovadora. Un 2% de la població mundial s’ha afectat per aquest tipus de manches i, davant la falta de tractaments efectius, Bella Aurora Labs ha aconseguit bloquejar la seva causa i ajudar a re-pigmentar la pell.

Foreo va consiguió el premi a l’empresa més innovadora amb els seus dispositius de bellesa de tecnologia T-Sonic patentada. La empresa sueca, que va començar la seva andadura el 2013 com una start-up, ja s’ha convertit en una multinacional amb presència a tot el món. Els dispositius FOREO compten amb la tecnologia més avançada i els materials d’alta qualitat que eviten el creixement bacterià.

AntalGenics apuesta per la neurobiología i biotecnologia per a les afeccions de la pell i ell li va fer guanyar el premi a la startup més innovadora. El model de negoci de la companyia es basa en el seu compromís amb la innovació científica tant en productes com en serveis. El seu gran coneixement i experiència en el camp de la neurobiologia sensorial i la investigació biotecnològica, els ha fet desenvolupar molècules innovadores per abordar les afeccions cutànias més comunes entre la població.

El premi a la millor estratègia d’innovació va ser per a Inquiaroma que, gràcies al seu saber sobre els carragenanos, compost obtingut de les algues vermelles, els permet crear fórmules innovadores ideals per a cosmètica. Poseen un programa dissenyat per abordar els desafiaments clau de sostenibilitat i el cultiu d’aquestes algues marines, al temps que millora els mitjans de vida dels productors, recolza a les comunitats locals i conserva el medi ambient marí.

Més allá de reconèixer el treball de les empreses per promoure la millora continua en productes, processos i serveis, es premia la col·laboració entre companyies galardonant així la magnífica simbiosi entre Ilos Cosmètics y HP. Aquest premi a la millor innovació col·laborativa constitueix el primer article cosmètic desenvolupat per HP amb la seva tecnologia 3D a nivell mundial. El resultat és un tap que comunica el concepte del luxe.

També va premiar el compromís de les empreses amb el medi ambient, reconeixent en aquesta ocasió el treball de Arlés Ibérica amb els seus projectes «UNU i Cultivo de Cacay» el que li va concedir el premi a la millor innovació sostenible. Es tracta d’uns programes creats per Arlés , que es convertiran en una fundació dedicada a la investigació i conservació dels recursos naturals i la biodiversitat de les regions biogeogràfiques de gran importància per a Colòmbia i el món, La Orinoquia i La Amazonia.

Per quart any consecutiu, se’l va celebrarConcurs de Packaging‘ per a estudiants del grau professional en Disseny de la Universitat de Barcelona. Tots els assistents van tenir l’oportunitat d’escollir entre dues candidatures disruptives i innovadores, amb la finalitat de ser central era la sostenibilitat. En aquesta ocasió, va ser premiat el projecte «Maquillatge de Lieja», un packaging destinat a la cosmètica de color, fabricat en corxo en un format apilable i refill.

Sobre el Clúster Bellesa
Beauty Cluster és una associació privada que promou la col·laboració amb el propòsit de potenciar el desenvolupament sostenible i la competitivitat de la cadena de valor del sector de la cosmètica, perfumeria i cura personal. Està integrat per més de 200 empreses, és el clúster líder del sector de la bellesa a Espanya i el segon major d’Europa. Impulsa la innovació, la internacionalització, la formació i la transformació digital.

És l’únic clúster mundial de bellesa acreditat Gold Label. Fundador de la primera entitat formativa de negocis especialitzats en bellesa, la Beauty Business School. Creador del primer Marketplace B2B de la indústria de la cosmètica i perfumería (Beauty Connecting Business).

[ad_2]

Comparte

Actualidad

Te puede interesar
Relacionado

Mapa de Talento transforma la identificación y el desarrollo de habilidades en la era digital

El talento humano ha sido por generaciones el aspecto...

AleaSoft; El Futuro del Mercado Eléctrico en España; Baterías, Hibridación y Rentabilidad

El mercado eléctrico se enfrenta a una revolución energética...

ERP Power Week, el evento imprescindible para la transformación digital de la empresa

En un entorno empresarial que avanza rápidamente hacia la...