sábado, septiembre 28, 2024

Un 30% de empresas españolas no protege la calidad del aire frente al COVID en sus oficinas, según Fellowes

Fecha:

[ad_1]

Esta sexta ola de contagios COVID i la seva capacitat de propagació està provocant un major grau de consciència, especialment per part de les empreses, en matèria preventiva. A pesar de ello, encara un 30% de les empreses espanyoles no ha pres mesura per millorar la qualitat de l’aire a les seves instal·lacions segons les dades d’un estudi dut a terme per Fellowes.

I és que la preocupació que tenen molts treballadors que desenvolupen el seu treball en espais tancats com a oficines i despatxos creixent, fins al punt de vista que el 78% dels treballadors consideren imprescindible poder comptar amb sistemes de regeneració i neteja de l’aire, a més de ventilar. .

Encara que estigui incorporat als plans de prevenció de riscos de pràcticament totes les empreses espanyoles, la qualitat de l’aire no només es troba en la quantitat de diòxid de carboni sinó per altres impureses en forma de partícules o aerosoles que poden resultar nocives per a la salut de les persones.

És per ello que a més de controlar que no supera el límit recomanat de 2.000-3.000 parts per millón (ppm) a l’interior d’oficines, escoles i altres edificis de servei, és necessari també disposar d’informació suficient sobre la qualitat general de l’aire. .

En l’informe elaborat per Fellowes també es reconeix el fet de més de tres quarts dels treballadors consultats, un 76%, troben molt satisfactori respirar un aire més lluminós i saludable al seu espai de treball.

Però el dato més abrumador és que un 89% reconeix que són més productius i treballen en condicions ambientals saludables a la seva oficina, ja que es troben satisfets i sense preocupacions especialment en època de pandèmia.

Finalment, cal destacar que la comunitat científica amb les seves investigacions ha demostrat que la ventilació i la filtració de l’aire resulta clau per mitigar la propagació en interiors de malalties infeccioses transmeses per aquest mitjà com el COVID19.

Encara que hi hagi governs com l’Alemanya que doten de fons per millorar aquesta situació de ventilació en edificis i oficinas públiques, a Espanya encara no hi ha partides d’ajuda en aquest sentit. El gasto mitjà d’una PYME en solucions per netejar i purificar l’aire a Espanya ronda els 1.000 euros.

[ad_2]

Comparte

Actualidad

Te puede interesar
Relacionado

Mapa de Talento transforma la identificación y el desarrollo de habilidades en la era digital

El talento humano ha sido por generaciones el aspecto...

AleaSoft; El Futuro del Mercado Eléctrico en España; Baterías, Hibridación y Rentabilidad

El mercado eléctrico se enfrenta a una revolución energética...

ERP Power Week, el evento imprescindible para la transformación digital de la empresa

En un entorno empresarial que avanza rápidamente hacia la...