sábado, septiembre 28, 2024

El ecosistema de Atlas Tecnológico incrementa un 228% las empresas suscritas en 2021

Fecha:

[ad_1]

Atles Tecnològic cerró 2021 amb un total de 417 empreses validades amb algun tipus de subscripció en vigor (bàsic o Premium), xifra que representa un creixement del 228% respecte a març de 2021, data en la que, amb 127 empreses, va iniciar formalment les seves activitats. La iniciativa que reuneix els diferents actors del sector industrial: emprenedors, empreses, proveïdors de serveis i tecnologies, consultors, especialistas, etc. 4.0.

El creixement més destacat ha estat el de les empreses tecnològiques, que han passat de 83 a 328. L’objectiu per al 2022 és aconseguir les 2.000 empreses amb algun tipus de subscripció, Bàsica o Premium, de les que 1.500 seran tecnològiques i 500 industrials. “Son empreses de tot tipus que es troben en Atlas Tecnológico la informació, el suport, l’assessorament, la consultoria i els proveïdors per fer realitat els seus projectes de transformació digital a l’àmbit de la Industria 4.0”, explica. Pablo Oliete Vivas, fundador i CEO de Atlas Tecnológico.

“Lograr este crecimiento en uns meses tan difíciles -añade- confirmar l’acerto i la necessitat d’aquest projecte com a objectiu promoure la transformació i modernització de les empreses industrials que ofereixen una excel·lència operativa basada en les millors experiències d’ús, els millors experts en cada ús. matèria i les tecnologies més adequades per a cada cas”.

L’Atlas Tecnològic ha aprovat una inversió de 800.000 euros durant els propers dos anys per impulsar la seva plataforma de col·laboració digital. Un 40% d’aquesta quantitat ja ha estat captada, gràcies a la línia de finançament ENISA aprovada recentment per valor de 200.000 euros, i les aportacions de socis. En quant a la seva activitat de prestació d’assessorament tecnològic, ha cerrat 2021 amb 30 projectes iniciats i amb l’abonament de la Subscripció Premium per part de 50 empreses, xifra superior a la prevista en el seu pla de negoci.

El ecosistema de Atlas suma a les empreses registrades, fins a la data, a més de 250 col·laboradors especialitzats en diferents àrees de la Industria 4.0 que posen la seva experiència i coneixements al servei de les demandes i necessitats dels projectes empresarials de transformació digital, dels quins 126 han completat la seva vinculació amb la plataforma.

La plataforma Atlas Tecnològic s’articula com un ecosistema d’empreses que presta serveis entre sí i tercers, de manera que poden actuar en unes ocasions en la posició de client i altres en el proveïdor. El gran motor de tot és el procés de transformació digital en la que està inmersa l’economia i, en especial, la indústria, en el seu camí cap a la indústria 4.0 a Espanya.

Està concebida com un hub de coneixement, en el que es posa en valor la informació que proporciona les empreses del ecosistema 4.0 i es nutre a aquesta de les claus d’actualitat més avançades en innovació de base tecnològica. Els usuaris Premium tenen la possibilitat d’accedir a una iniciativa de formació sense precedents, l’Hora Premium, en els directius destacats exposen les seves claus sobre l’evolució dels sectors i les tendències tecnològiques. A ello se suman los informes del Gabinete de Estudios Atlas Tecnológico y los debates Diálogos 4.0.

Mapa de la Industria 4.0
L’Atles Tecnològic ha creat el primer mapa de la Industria 4.0 a Espanya amb les dades de més de 1.600 empreses identificades per la seva condició de proveïdors de tecnologia. El Mapa està segmentat per tecnologies i per la Comunitat Autònoma, facilitant la recerca de proveïdors de proximitat. “El objetivo de Atlas Tecnológico es identificar y validar los activos disponibles y ponerlos al servicio de las empresas”, comenta Pablo Oliete Vivas.

El mapa inclou empreses de sectors com la Consultoría Tecnológica e Informática (275), la Automatización e Industrialización de Procesos (182), la Fabricación aditiva y la impresión 3D (90), el Internet de las Cosas, IoT, (179), el Análisis de datos y el Big Data (196), el Cloud Computing (95), la Robòtica (75), La Realidad Aumentada (39), la Ciberseguridad (95), la Inteligencia Artificial (99), los vehículos autónomos -Automatic Guided Vehicle- (13), el Prototipado (57), la Smart City (69), el Disseny Industrial (129), i el desenvolupaments de Software (268).

Del total de empresas, 504 están radicadas en Cataluña, 357 en la Comunidad de Madrid, 277 en la Comunidad Valenciana, 171 en Murcia, 155 en Castilla y León, 106 en el País Vasco, 96 en Andalucía, 60 en Aragón, 41 en Galicia, 33 en Asturias, 21 en Navarra, 15 en Extremadura, 13 en Cantabria, 10 en Castilla la Mancha, 9 en La Rioja, 7 en Canarias y 1 en Baleares.

“Son totes les que estan -indica Oliete- i el nostre objectiu és seguir ampliant el mapa fins que estiguin totes les que son. Estem davant un mapa de tecnologies sense precedents a Espanya, per l’enorme mostra d’empreses, i està pensat per a ser dinàmic, en continua actualització. Aquesta iniciativa forma part del nostre compromís de vigilància tecnològica, sabem que donem visibilitat a tota aquesta ‘industria auxiliar’ la indústria 4.0 creixerà exponencialment al nostre país, modernitzant el teixit productiu i aquest és el nostre objectiu”.

Com funciona
L’objectiu de l’Atlas Tecnològic és identificar coneixements, experiències, tecnologies i capacitats perquè les empreses puguin treballar amb l’assessorament i els socis adequats que permetin desenvolupar amb èxit els seus projectes.

Dissenyada com un espai on convergen la indústria i la tecnologia, l’Atlas Tecnológico reduce, de més de 6 mesos a menys d’un mes, el temps de selecció i selecció de proveïdors en projectes de transformació empresarial, digitalització, automatització i robotització de processos industrials.

L’Atles ofereix diferents modalitats de col·laboració. En la modalitat Projecte Rumbo, bastant amb l’empresa usuari explica que necessita i Atlas Tecnológico proposarà els millors proveïdors. La relació es amplia en Projecte Sherpa donde Altas acompanyarà a la presa de decisions i planificació prèvia a la implantació. Con el Projecte Sr. Lobo Atlas passa a formar part activa del projecte i participarà en tota la implantació. Finalment, la modalitat Projecte Alfa inclou l’anàlisi de la viabilitat i el desenvolupament d’una solució integral a mesura.

[ad_2]

Comparte

Actualidad

Te puede interesar
Relacionado

Mapa de Talento transforma la identificación y el desarrollo de habilidades en la era digital

El talento humano ha sido por generaciones el aspecto...

AleaSoft; El Futuro del Mercado Eléctrico en España; Baterías, Hibridación y Rentabilidad

El mercado eléctrico se enfrenta a una revolución energética...

ERP Power Week, el evento imprescindible para la transformación digital de la empresa

En un entorno empresarial que avanza rápidamente hacia la...