sábado, septiembre 28, 2024

La Fundación Jiménez Díaz, distinguida un año más como mejor hospital de España

Fecha:

[ad_1]

L’Hospital Universitari Fundació Jiménez Díaz ha estat reconegut com el millor hospital d’Espanya, segons l’Índice de Excelencia Hospitalaria (IEH 2021). Per sexta edició consecutiva, aquest anàlisi elaborat des de l’Institut Coordenades de Gobernanza i Economia Aplicada ha valorat excepcionalment la qualitat del servei, la capacitat innovadora i l’eficiència del centre sota la gestió de Juan Antonio Álvaro de la Parra.

En base a los resultados y percepciones de cerca de 2.000 profesionales de la salud que trabajan en centros hospitalarios –tanto públicos como privados– en toda España, la Fundación Jiménez Díaz ha conseguido un registro de 0.997 puntos de media (sobre 1); una puntuación que supera en una milésima el resultat aconseguit en l’última edició d’aquesta anàlisi d’excel·lència hospitalària, que s’ha vist interromput durant un any a causa de la pandèmia.

Una crisi, la gestió dels centres com la FJD ha estat “un reto molt important”, segons paraules d’Álvaro de la Parra. Especialment, des del punt de vista de la “transformació per adaptar-se a les necessitats de cada dia”.

La situació motivada per la pandèmia ha obligat també als analistes de l’IEH 2021 a reformular el paradigma de l’excel·lència a través del refuerzo de pilares fundamentales “como la innovación, la investigación y la docencia”, segons paraules del vicepresidente ejecutivo de l’Institut Coordenades, Jesús Sánchez Lambás. Y valorando, cada vez más, “models sanitaris transversals” que permeten aprofitar al màxim “toda l’experiència acumulada, amb l’objectiu de posar-la al servei del pacient i la societat”.

Precisament, la creació en els dos darrers anys de “grupos de talento” que, més allá del “equip directiu” han fomentat l’eficiència de la Fundació Jiménez Díaz, ha estat un dels aspectes diferencials que han permès al centre universitari conservar la seva posició. de privilegi en aquesta nova edició de l’IEH.

A més de la integració de la digitalització i el big data en els processos clínics, la filosofia d’aquests grups està encaminada a l’eliminació en aquests processos d’aquelles activitats que no acaben aportant valor al pacient. En aquest sentit, en opinió d’Álvaro de la Parra, “aún queda un camino muy importante que recorrer”, especialment a l’hora de donar “el valor i el pes suficient” als resultats “más en clau de salut que a curt termini. ”.

“Nuestra obligación es pensar en cuántas cosas hacemos pensando en la salud para que nuestros pacientes se encuentren sanos y no tengan que venir a l’hospital”, va concloure.

[ad_2]

Comparte

Actualidad

Te puede interesar
Relacionado

Mapa de Talento transforma la identificación y el desarrollo de habilidades en la era digital

El talento humano ha sido por generaciones el aspecto...

AleaSoft; El Futuro del Mercado Eléctrico en España; Baterías, Hibridación y Rentabilidad

El mercado eléctrico se enfrenta a una revolución energética...

ERP Power Week, el evento imprescindible para la transformación digital de la empresa

En un entorno empresarial que avanza rápidamente hacia la...