domingo, septiembre 29, 2024

Análisis de datos: La estrategia contra el lavado de dinero y la financiación del terrorismo

Fecha:

[ad_1]

Ante les altes moltes imposicions a diferents companyies per no implementar o no fer eficients els seus programes antilavado de diners i finançament del terrorisme son moltes les inquietuds que tenen les empreses sobre com implementar un pla amb les noves normatives. El Dr. Correal fa les següents precisions.

En els últims anys, el blanc de capitals (AML) s’ha convertit en una activitat delictiva cada vegada més sofisticada. S’estima que entre el 2% i el 5% del PIB mundial es lava cada any, i el robatori d’identitat s’ha convertit en una de les principals tendències per al rentat de diners. Per tant, no és sorprenent que hagin exigit més regles ALD per mantenir-se al dia.

En una carrera per evitar que els delinqüents disfracen diners il·legals com a guanys legítims, per a la indústria altament regulades com la banca i les finances, la necessitat d’aconseguir el compliment correcte d’ALD és vital. Però és un desafiament complex, especialment quan les regles poden canviar segons el país o la regió.

Es projecta que el mercat de programari contra el rentat de diners alcance els $ 1,77 mil milions per a 2023, per tal de voler abordar el compliment drásticament està ahí. Sense embargo, les regles d’AML són inflexibles. El resultat és que les empreses poden enfrontar-se a sancions i càrregues penals en cas que les mesures que s’apliquen no cumplan amb l’objectiu. Segons las estadísticas contra el lavado de dinero de 2019, el 60,5% de las multas de los bancos es debieron a violaciones de las regulaciones ALD. Per tant, és una prioritat absoluta escoger molt bé el programari i el model anti lavado que es va a implementar a la companyia.

Empezar bé és crucial. Sense una avaluació de riscos exhaustiva, el seu programa ALD està destinat a fallar inclòs abans de que hagi començat. En primer lloc, heu d’identificar les categories de risc de l’empresa: què ubicacions, productes i serveis és probable que experimenten activitat delictiva i de quin tipus? Després, heu d’analitzar els dades en aquestes categories, examinant els dades de les transaccions (per exemple, transferències de fons internacionals) a la recerca de senyals d’alerta. Després, heu d’actualitzar els perfils de risc amb regularitat a mesura que canvia la naturalesa del negoci. Les empreses es fan molt ràpid, per lo que les actualitzacions periòdiques son vitals per garantir que no es pierda res sospechoso.

La gestió eficaç del risc requereix més allá de la seva pròpia empresa i els seus clients. Això significa avaluar la propietat real de les empreses clients, ja que els poders no identificats darrere d’una organització poden tenir una agenda oculta. De fet, podria considerar el beneficiari final com una senyal d’alerta simplement perquè és difícil identificar als actors clau, la seva història i els seus motius. La transparència és clau.

Un altre element important és contractar un oficial de compliment, que tingui com a prioritat impulsar i socialitzar dins de l’organització iniciatives ALD, així com també mantenir-se informat de les regulacions i desenvolupar i complir un programa estructurat d’ALD. Sense embargo, el més important és que la seva funció mar protegir a la seva empresa d’enfrontar-se a sancions per part dels organismes reguladors.

És important tenir en compte que la seva empresa és responsable de supervisar a sí mateix, i que els organismes governamentals esperen que implementin mesures per complir amb la normativa.

[ad_2]

Comparte

Actualidad

Te puede interesar
Relacionado

Mapa de Talento transforma la identificación y el desarrollo de habilidades en la era digital

El talento humano ha sido por generaciones el aspecto...

AleaSoft; El Futuro del Mercado Eléctrico en España; Baterías, Hibridación y Rentabilidad

El mercado eléctrico se enfrenta a una revolución energética...

ERP Power Week, el evento imprescindible para la transformación digital de la empresa

En un entorno empresarial que avanza rápidamente hacia la...