domingo, octubre 6, 2024

El COITTA-AAGIT entrega sus Premios Ingenio 2021 a empresas y entidades innovadoras

Fecha:

[ad_1]

Foro Telecos Andalucía 2021, encuentro de referencia del sector andaluz de las telecomunicaciones, reunió el passat viernes en el Gran Hotel Miramar de Málaga a professionals de l’àmbit tecnològic provenientes de toda España.

Representants de l’àmbit polític, econòmic, empresarial i social d’Andalusia, mostraron novament el seu compromís amb Foro Telecos Andalucía. Iniciativa impulsada pel Colegio Oficial de Ingenieros Técnicos de Telecomunicación de Andalucía (COITTA) y la Asociación Andaluza de Graduados e Ingenieros Técnicos de Telecomunicación de Andalucía (AAGIT), para fomentar i donar visibilitat als avenços i assoliments assolits pels professionals de les telecomunicacions de la nostra regió, convirtiéndolos a la seva vegada, en referents d’altres comunitats del nostre país.

Así lo destacó el decano del COITTA, Pedro Córdoba, durant la seva intervenció que va dir pas a la entrega de los Premios Ingenio 2021. “La transformación digital es ya una realidad, y los ingenieros técnicos de telecomunicaciones estamos comprometidos con este proceso de la mano de agents socials, administració i empreses. Per a que Andalusia siga avançant a la vanguardia de la innovació, i gràcies al talent andaluz com el que avui reconeixem”.

Per la seva part, Antonio Rodas, president de l’AAGIT, va ressaltar la importància de la transferència de coneixement entre professionals i les aliances amb el resta d’agents. “Ens presentem nous retocs i també oportunitats, per als que des del col·legi estem convençuts és essencial el treball en equip. Entre professionals, apostant per la diversitat i en col·laboració amb altres organitzacions, per sumar esforços i com a clau d’èxit”.

L’esdeveniment va servir para reconèixer el talent, la innovació, i la contribució a la recuperació econòmica i la transformació digital, realitzat pels premiats en els seus diferents àmbits d’actuació. Així com per posar en valor el treball dels enginyers tècnics de telecomunicació durant la pandèmia i en una societat connectada. El moment més emotiu de l’acte va tenir lloc durant l’homenatge a aquest col·lectiu, pel seu treball invisible però imprescindible al món interconnectat en el que vivim. Per últim, es va registrar a totes aquelles persones, que desafortunadament no consiguien superar aquesta pandèmia. I de forma especial aquest any la Junta Directiva del Col·legi i de l’Associació va considerar otorgar un reconeixement pòstumo a l’excel·lent treball professional realitzat per Alfredo Navas González, membre fundador de l’Associació, pel seu treball en defensa de la professió i pel tant coneixement que transfirió i compartia.

PREMIOS INGENIO 2021
En l’acte de Foro Telecos Andalucía es va celebrar la entrega dels Premios Ingenio 2021. Distincions amb les que el COITTA-AAGIT reconeix la innovació, tant d’empreses i institucions com d’enginyers andaluces, i premian la seva trajectòria professional, la seva labor social, divulgativa i empresarial.

  • PREMIO INGENIO SENIOR 2021: Francisco Herrera Silva, pel seu treball i contribució com a Enginyer Tècnico de Telecomunicació al llarg de la seva trajectòria professional, en la que ha desenvolupat una carrera brillant al front de la direcció de diferents empreses tecnològiques. En els seus últims 10 anys, va assumir la càrrega de responsable d’Infraestructures del Centre de Processo de Datos de la Junta de Andalucía, i va dirigir la construcció d’un dels majors CPD andaluces.
  • PREMIO INGENIO MEJOR INICIATIVA PÚBLICA 2021: Ajuntament de Màlaga, per la seva aposta per la tecnologia com a palanca de transformació i creixement. Màlaga es troba com a capital tecnològica andaluza i capital europea d’innovació, per tota la inversió en TIC realitzada en l’última dècada. Així com en projectes que generen riquesa, oportunitats d’ocupació i emprendiment als professionals de les telecomunicacions.
  • PREMIO INGENIO COMUNICACIÓN I DIVULGACIÓN TECNOLÒGICA 2021: projecte LANZE impulsat des de l’IES Hermenegildo Lanz de Granada amb fons europeus. Aquesta plataforma reúne i ofereix una àmplia xarxa de contactes professionals, empreses i formació, relacionades amb la tecnologia.
  • PREMI INGENI MILLOR PROYECTE ASOCIATIVO 2021: Andalucía Agrotech Digital Innovation Hub, impulsat per la Consejería de Agricultura, Ganadería, Pesca y Desarrollo Sostenible de la Junta de Andalucía; per ser el major ecosistema regional europeu per accelerar, acompanyar i canalitzar la innovació del sector agroalimentari. Està compost per més de 140 socis pertinents a diferents sectors: administració pública, centres de competència, empreses i associacions i societat civil.
  • PREMIO INGENIO MEJOR PROYECTO EMPRESARIAL: Innovasur, pel seu creixement en l’últim any en plena pandèmia i generació d’ocupació TIC a Andalusia, a més del seu impuls a la transformació digital dels entorns rurals i petits municipis. L’empresa tecnològica compta amb una experiència dilatada en la detecció de necessitats i implementació de solucions intel·ligents, prestant serveis als municipis que han fet el pas per a la seva transformació en Smart Cities, a més de presentar-se com a aliat essencial de mitjanes i grans empreses en matèria de Ciberseguretat.

L’acte va comptar amb la presència de nombroses autoritats com Dña. Ana María Corredera, viceconsejera d’Agricultura, Ganadería, Pesca y Desarrollo Sostenible de la Junta de Andalucía; D. Francisco de la Torre, alcalde de Málaga; Dña. Susana Carrillo, primera teniente alcalde del Ayuntamiento de Málaga; D. Mario Cortés, decano del COITT; D. Gabriel Martín Pulido, Jefe Provincial de Málaga de Telecomunicaciones; Dña. Loreto de Valle, directora general d’Economia Digital i Innovació de la Junta d’Andalusia; D. Raúl Jiménez, director general de l’Agència Digital d’Andalusia; D. Sergio Gómez, director Sandetel; D. Juan Luis Cruz, director del Consorcio Fernando de los Ríos; D. Juan Bautista Álvarez, D. Juan Antonio Álvarez y Dña. Sandra Extremera, diputados delegados de la Diputación de Málaga, entre otros.

Aquesta edició pot ser gràcies al suport de les entitats: Junta de Andalucía, ChainPoint, Allied Tellesis, Telefónica, Magtel, Cellnex Telecom, Orange, Innovasur, MásMovil, Avigilon, Caixa d’Enginyers i Patrimonial del Colegio d’Enginyers Tècnics de Telecomunicación (PITT) .

Acerca de COITTA-AAGIT
COITTA/AAGIT és el representant en Andalucía del COITT/AEGITT. El Colegio Oficial de Ingenieros Técnicos de Telecomunicación es constituye en 1974 des de la Asociación Nacional de Ayudantes de Telecomunicación (ANAT), que posteriormente pasaría a convertirse en la AEGITT, Asociación Española de Graduados Ingenieros Técnicos de Telecomunicación.

La AAGIT Asociación Andaluza de Graduados e Ingenieros en Telecomunicación nace l’any 2007 com a resposta a la demanda social de crear un foro únic on els professionals andaluces de l’activitat de la Ingeniería de Telecomunicación puguin expressar lliurement les seves inquietuds, compartir experiències, germans voluntaris, capacitar i servir a la societat de la millor manera possible.

Web: www.aagit.org / Facebook: http://www.facebook.com/asociacion.aagit / Twitter: @coitta_aagit

[ad_2]

Comparte

Actualidad

Te puede interesar
Relacionado

Nueva financiación sin intereses para tratamientos de FIV, una solución accesible y flexible para todas

Access Fertility ha lanzado una nueva opción de financiación...

Vuelta al cole; ¿Por qué es un buen momento para iniciar un tratamiento de ortodoncia?

Con la llegada del nuevo año escolar, los progenitores...

Fifty Doctors, sinónimo de innovación y hospitalidad 5 estrellas en complejos hospitalarios de México

Hoy en día, muchas ciudades de México necesitan de...

Innovación en seguridad eléctrica; Presentan nueva funda retráctil para toma de tierra con contracción 3;1

El sector de la seguridad eléctrica continúa avanzando con...