[ad_1]
Esta mañana se ha celebrado la Jornada Virtual Auditoría 2021, organitzada per Lefebvre, companyia líder en solucions jurídiques i digitals per al sector legal, amb l’objectiu d’analitzar els canvis relacionats amb les obligacions d’acció, comunicació, documentació i manteniments de registres, controls addicionals, acreditació i places recortats que afecten als despatxos professionals des la entrada en vigor del Real Decreto 2/2021, de 12 de enero, per el que es aprova el Reglament de desenvolupament de la Llei 22/2015, de 20 de juliol, d’Auditoria de Comptes.
Gregorio Labatut, professor Titular de la Facultat d’Economia de la Universitat de València; Karolo Dentici, jefe de Producto en Lefebvre; Cristina Vallejo Ruiz, auditora de Cuentas Anuales y consultora de Cumplimiento Normativo en GramAudit y Julio Sainz Gascón, socio en GramAudit, han estat els experts que han abordat les noves obligacions d’auditoria i les possibles solucions existents.
El professor Titular de la Facultat d’Economia de la Universitat de València, Gregorio Labatut, ha estat l’encarregat d’obrir la jornada analitzant les novetats del Reial Decret 1/2021 de 12 d’enero. En aquest sentit, Labat ha destacat que “en la norma 9 del Pla General de Contabilitat s’ha realitzat canvis sense profunditat”, per principalment simplificar les categories, passant de 6 a 4 i així classificar els actius financers als efectes de la seva valoració. A més, segons el professor, “una de les novetats és que la cartera d’actius financers a valor razonable amb canvis en el compte de Pèrdides i Ganàncies Patrimoni Neto es converteix en una cartera per defecte. En ella, les empreses inclouen tot aquell que tingui per negociar i que, en un moment donat, es pugui vendre per obtenir una rendibilitat. ” El professor Titular de la Facultat d’Economia de la Universitat de València també ha destacat la nova categoria d’activitats financeres razonables amb canvis en el patrimoni net, “que sosté a la cartera d’actius financers disponibles per a la venda, és dir, aquells instruments de patrimonio que la empresa no utiliza para negociar ”.
¿Com facilitar el procés d’auditoria?
Posteriorment, Cristina Vallejo Ruiz, auditora de Cuentas Anuales y consultora de Cumplimiento Normativo en Gramaudit, y Julio Sainz Gascón, soci de Gramaudit, han centrat les seves ponències en les noves eines d’auditoria com AUDITsoft, un software que facilita la integració dels documents en l’estructura d’auditoria. A més, té la capacitat d’evidenciar totes les interaccions i permet gestionar l’intercanvi de documents, els contactes i els enviaments de les sol·licituds de forma automatitzada, així com una gestió dels documents enviats i rebuts amb un quadre de manament fàcil de supervisar.
Per últim, el cap de producte de Lefebvre, Karolo Dentici, ha analitzat la seguretat de la informació i la protecció de dades en els despatxos d’auditoria i en particular ha mencionat, en primer lloc, la recopilació de treballs d’auditoria. “AUDITsoft és un programari que fa una còpia al núvol; però que sempre es instal·la en el lloc local per si han sorgit problemes de connexió, o tuviéramos que viajar a casa del client, etc. sistema podem elegir si tenir l’encàrrec solament local, en el núvol o en ambdues ”. Otra de les grans novetats que posen aquest programa és el Bureau Drive “una aplicació per compartir els documents entre el despatx i els destinataris”, detalla Dentici. Aquest intercanvi es realitza a través d’un lloc segur. Per això, Auditsoft, assegura tenir evidència de totes les interaccions i una gestió segura de l’intercanvi de documents.
[ad_2]