lunes, septiembre 30, 2024

Cesur duplica el número de alumnos de FP dual en el último curso

Fecha:

[ad_1]

En els últims cinc anys, la FP Dual ha seguit una tendència positiva en el nombre d’alumnes matriculats, un creixement continuat que es reflecteix en les dades de Cesur, que ha duplicat el nombre de matriculacions en aquesta modalitat en l’últim curs. Amb 35 titulacions de Grau Mitjà i Graus Superior en FP Dual en el curs 2022-2023, el centre Cesur compta amb l’oferta educativa de FP més àmplia d’Espanya i es manté, per segon any consecutiu, com a centre de referència de Formació Professional en Espanya, segons el “Ranking FP 2022” de la consultora Strategik.

“La nostra missió com a centre oficial de FP és una formació de qualitat als nostres alumnes que garanteix la seva entrada al mercat laboral per acabar la seva etapa educativa. Per això busquem sempre que la nostra oferta estigui alineada amb les necessitats de talent de les empreses que van a contratar, i treballem constantment per buscar noves oportunitats de formació i desenvolupament en empreses sota la modalitat dual”, afirma Carlos Martín, director general de Cesur.

La tasa d’empleabilitat, en torn al 70%, i la possibilitat de realitzar pràctiques en empreses des del primer any de formació, són les principals raons de l’auge de la FP Dual. Els propis alumnes destaquen la realització de pràctiques en empreses com un dels grans beneficis de cursar aquestes titulacions. Alba Coronado, alumna de Cesur Sevilla que actualment està estudiant el grau d’Integració Social, afirma que “les empreses sempre piden experiència i la FP Dual et donen l’oportunitat d’adquirir experiència. Le recomendaría estudiar FP dual a cualquier persona porque te acerques a la realidad laboral, lo que te da mucha soltura y autonomía”, encara que també destaca “hay que estar dispuesto a la exigencia de compaginar estudios y un trabajo”.

El acuerdo con las clínicas AuraMed en Madrid para acoger a 200 alumnos de la familia Sanitaria cada any, diversos d’ells de la modalitat de FP Dual, és una mostra de l’èxit d’ocupació de la FP Dual i ha permès la contractació directa del 14% dels alumnes de la primera promoció que ha realitzat les pràctiques amb ells. Aquest acord amb AuraMed consolida a Cesur com a centre de referència que garanteix les pràctiques dels seus alumnes a la Comunitat de Madrid, una de les comunitats autònomes amb menys oferta de pràctiques per a aquesta família professional.

Impulsar la FP Dual per garantir l’accés al mercat laboral dels joves
Segons los datos disponibles del Observatorio de la FP, la FP Dual la que menos matriculados tiene y apenas un 4% de los alumnos de FP españoles eligen esta modalidad, frente al 85% de Suiza o el 75% de Alemania. La nova estrategia de modernització de la Formació Professional posada en marxa pel govern busca precisament accelerar el desenvolupament de la FP Dual a Espanya per comptar amb talent qualificat en sectors clau per a l’economia espanyola, adecuar les capacitats professionals a les necessitats de les empreses i reduir la tasa de paró juvenil, que a Espanya assoleix el 29,8% entre els menors de 25 anys, la més alta de l’OCDE.

Cesur està plenament alineat amb aquesta estratègia per impulsar la FP Dual i treballar de forma constant per fer-la més accessible als joves i garantir les pràctiques en empreses líders en els seus sectors. Fruit d’aquest treball, el centre líder de FP al nostre país actualment compta amb més de 2.000 acords amb empreses com IKEA, Fujitsu, Accenture o Viewnext, entre els que inclouen acords per a la FP Dual.

Junt a aquestes aliances amb empreses, Cesur col·labora també amb altres iniciatives per impulsar la FP Dual entre els joves estudiants. De fet, actualment molts dels alumnes de FP Dual de Cesur Sevilla forman part del projecte de Embajadores de la FP Dual que la Cámara de Comercio de Sevilla està desenvolupant en col·laboració amb l’Ajuntament de Sevilla per impulsar aquesta modalitat a la ciutat. En total, dels 28 alumnes que componen aquest vermell, 14 fills de Cesur.

[ad_2]

Comparte

Actualidad

Te puede interesar
Relacionado

Mapa de Talento transforma la identificación y el desarrollo de habilidades en la era digital

El talento humano ha sido por generaciones el aspecto...

AleaSoft; El Futuro del Mercado Eléctrico en España; Baterías, Hibridación y Rentabilidad

El mercado eléctrico se enfrenta a una revolución energética...

ERP Power Week, el evento imprescindible para la transformación digital de la empresa

En un entorno empresarial que avanza rápidamente hacia la...